Ministrul Educaţiei, criticat dur de lideri grei ai PNL la Biroul Executiv al partidului

Ligia Deca
Ligia Deca (Facebook)
Andrei Popescu
21.02.2023

O parte dintre liderii liberali prezenţi luni la şedinţa Biroului Executiv (BEx) al PNL a lansat critici dure la adresa ministrului Educaţiei, Ligia Deca. Potrivit surselor Edupedu.ro şi G4Media.ro, liderii cu cele mai vocale poziţii faţă de deciziile ministrei au fost Dan Motreanu, Rareş Bogdan – ambii prim-vicepreşedinţi PNL, Robert Sighiartău şi Florin Roman, vicepreşedinţi PNL.

Potrivit surselor G4Media, deputatul Robert Sighiartău ar fi criticat-o pe Deca pentru că proiectul Legii Educaţiei nu este susţinut de formatorii de opinie “care contează pe zona de educaţie” şi că aceasta nu iese să comunice, în contextul în care anunţă că vrea ca legile pe care le-a realizat să fie adoptate rapid.

De asemenea, continuă sursele G4Media, Sighiartău a acuzat-o astăzi pe Deca, în şedinţa BEx al PNL, că a ignorat sensibilităţile religioase şi a anulat Vacanţa de Paşte în 2024 în structura anului şcolar pe care a decis-o pentru anul viitor, în contextul în care majoritatea populaţiei este de religie ortodoxă.

Sursele Edupedu.ro au mai precizat că liderii liberali au criticat şi incompatibilitatea dintre funcţiile de director sau inspector şcolar şi funcţiile politice de conducere sau de consilier local.

Totodată, potrivit surselor, Florin Roman, fostul ministru liberal al Cercetării care a demisionat în mijlocul unui scandal de plagiat, ar fi comparat-o pe Ligia Deca cu Ecaterina Andronescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor