Ministrul german al Apărării nu exclude trimiterea de trupe în Siria

În timpul unei întâlniri ce a avut loc joi la Roma cu omologul său italian Roberta Pinotti, ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen, nu a exclus posibilitatea trimiterii de trupe germane în Siria.
Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen (Captură Foto)
Andrei Popescu
20.11.2015

Totuşi, orice participare din partea armatei germane va depinde de o rezoluţie ONU, a susţinut Leyen.

“Apoi vom discuta în guvern şi parlament forma participării noastre”, a declarat ministrul german al Apărării, făcând referire la procesul politic început la Viena şi la eforturile Franţei de a pregăti o rezoluţie ONU, conform Europeonline Magazine.

“Dacă acest proces politic, aşa cum se speră, duce la adoptarea unei rezoluţii ONU, Germania îşi va face datoria”, a mai afirmat von der Leyen.

În privinţa unei posibile desfăşurări a armatei după un atac terorist în Germania, ministrul Apărării a declarat că prevederile legale permit o astfel de utilizare a forţelor germane în cazul unei “catastrofe”.

Cancelarul german Angela Merkel a cerut comunităţii internaţionale să fie unită în lupta împotriva terorismului, în special după atacurile din Paris din 13 noiembrie, soldate cu 132 de morţi şi aproximativ 350 de răniţi.

“Ştim că acesta este un atac asupra valorilor noastre fundamentale, asupra modului nostru de viaţă şi asupra libertăţii”, a susţinut Merkel în timpul unei conferinţe de presă desfăşurată joi în Berlin împreună cu omologul său austriac Werner Faymann.

Merkel a declarat că Germania este alături de Franţa, fără a face însă propuneri concrete în privinţa modului în care Berlinul îşi va susţine aliatul cheie în ceea ce preşedintele francez Francois Hollande a declarat că este un război împotriva terorismului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor