Mişcarea de Rezistenţă ACUM: Ghidaţi de adevăr şi de dorinţa de schimbare, să fim mai fermi ca niciodată

La acţiunea de protest de duminică 26 august, moldovenii sunt aşteptaţi în PMAN cu corturi. Să participăm în număr cât mai mare la „Ziua Libertăţii din 26 august” îndeamnă Mişcarea de Rezistenţă.
Protest la Chişinău, împotriva invalidării alegerilor locale
Protest la Chişinău, împotriva invalidării alegerilor locale (Epoch Times România)

Comitetul Mişcării de Rezistenţă Naţionale ACUM a constatat că regimul cleptocratic care se află în prezent la conducerea statului Republica Moldova nu a întreprins absolut nimic pentru a îndeplini cerinţele înaintate de cetăţeni, precum şi de partenerii externi de dezvoltare prin Rezoluţia adoptată de Parlamentul UE la 5 iulie curent.

În aceste condiţii, au menţionat organizatorii, protestele cetăţeneşti trebuie continuate cu o şi mai mare intensitate, amintind în acest context de acţiunea de protest anunţată pentru ziua de 26 august 2018 în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău începând cu ora 14:00. Pe lângă cetăţenii aflaţi în ţară, la manifestaţia de duminică şi-au anunţat dorinţa de a fi prezenţi şi cei din diaspora moldovenească din Europa, SUA, Canada, Rusia.

„Rezoluţia din 1 iulie 2018 a protestului masiv al cetăţenilor, întruneşte revendicări stringente adresate guvernării: confirmarea legalităţii alegerilor locale noi pentru primăria Chişinău şi validarea mandatului de primar general al Chişinăului al lui Andrei Năstase, anularea sistemului electoral mixt şi revenirea la sistemul electoral proporţional, demiterea şi tragerea la răspundere a judecătorilor care au participat la pronunţarea deciziilor neconstituţionale şi ilegale ce au condus la invalidarea mandatului primarului ales al Chişinăului”, se arată în declaraţia Comitetul Mişcării de Rezistenţă Naţionale ACUM.

Dimpotrivă, prin acţiunile şi inacţiunile sale, guvernarea contribuie la degradarea statului de drept, încurajând tacit atacurile unor persoane marginale, inclusiv fizice, asupra jurnaliştilor, protestatarilor paşnici, cetăţenilor care îşi manifestă dezacordul cu abuzurile guvernării de la Chişinău, provocând haos şi tensiuni sociale.

„Comitetul Mişcării de Rezistenţă Naţională ACUM îndeamnă cetăţenii de Acasă şi din Diaspora să participe în număr cât mai mare la Ziua Libertăţii din 26 august 2018, cu rămânerea în Piaţă inclusiv noaptea, în aşa fel ca a doua zi, pe 27 august, să marcăm împreună Ziua Independenţei, eveniment istoric ce categoric nu poate fi privatizat de guvernarea coruptă şi anti-populară, de un regim care în ultima perioadă se ascunde după garduri de sârmă ghimpată înşirate în PMAN şi nu permite în mod ilegal accesul cetăţenilor. 27 august este sărbătoarea poporului şi nu a uzurpatorului!”, se mai arată în declaraţie Mişcării ACUM.

Totodată, organizatorii evenimentului masiv de duminică din PMAN îndeamnă pe toţi să vină la protest cu corturi şi alte bunuri necesare, iar orăşenii care nu sunt indiferenţi faţă de luptă poporului pentru eliberarea statului, să contribuie cu alimente şi apă pentru toţi protestatarii care vor decide să rămână peste noapte în Piaţă.

Mai mult decât atât, Mişcarea de Rezistenţă ACUM atrage atenţia în mod repetat că protestul din 26 august va fi unul paşnic, nonviolent, solicitând astfel guvernării să nu încerce infiltrarea provocatorilor în rândul protestatarilor, întrucât aceştia vor fi identificaţi neîntârziat şi daţi pe mâna forţelor de ordine.

Organizatorii au mai punctat că acţiunea de protest va fi eminamente una civică şi nu partinică. La protest nu vor fi admise drapele ale partidelor de orice culoare. Astfel că manifestaţia din 26-27 august nu va dezbina societatea pe criterii de partid, apartenenţă etnică sau orientare geopolitică, ci, din contră, o va solidariza prin determinarea tuturor participanţilor de a-şi manifesta opţiunea fermă pentru scoaterea din captivitate a ţării. „Drapelul Republicii Moldova ne va uni pe toţi!”

„Să fim cât mai mulţi, ghidaţi de adevăr şi de dorinţa de schimbare. Să fim mai fermi ca niciodată în rezistenţa noastră în faţa dictaturii! Să nu cedăm!”, au conchis organizatorii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe