Monica Macovei, condamnată la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru accidentul de la Mangalia. Plus muncă în folosul comunităţii

Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)

Fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei a fost condamnată, vineri, la şase luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, după accidentul de la Mangalia, în urma căruia un motociclist a fost rănit. Decizia instanţei nu este definitivă.

În plus. Macovei va trebui să presteze 60 de zile de muncă în favoarea comunităţii (neremunerată) în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 Bucureşti sau în cadrul Administraţiei Domeniului Public Sector 2 Bucureşti.

Soluţia pe scurt:

"În baza art. 196 alin. 2 şi 3 Cod penal cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedura penală, Condamnă pe inculpata MACOVEI MONICA-LUISA, la pedeapsa închisorii de 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. În baza art. 91 C.pen. Suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Pe durata termenului de supraveghere, inculpata trebuie să respecte măsurile de supraveghere prevăzute de art. 93 al. 1 lit. a)-e) C.pen, respectiv: – să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; – să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; – să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; – să comunice schimbarea locului de muncă; – să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 al. 2 C.pen, impune inculpatei să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 al. 3 C.pen,. obligă inculpata să presteze, pe parcursul termenului de supraveghere, muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 Bucureşti sau în cadrul Administraţiei Domeniului Public Sector 2 Bucureşti. În baza art. 91 alin. 4 C.pen., atrage atenţia inculpatei asupra consecinţelor prev de art. 96 C.pen. În baza art. 274 al 1 C.pr.pen., obligă inculpată la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat, în suma de 10000 lei. Cu drept de apel pentru procuror şi pentru inculpat în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată, azi 12.04.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia procurorului şi a inculpatului prin mijlocirea grefei instanţei”, este decizia instanţei.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a trimis-o în judecată pe fosta ministră a Justiţiei Monica Macovei în septembrie 2023 în dosarul în care aceasta este acuzată de vătămare corporală din culpă după ce, anul trecut, a lovit cu maşina un motociclist.

La începutul lunii septembrie, Macovei a depus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa o cerere pentru încheierea unui acord de recunoaştere a vinovăţiei, însă procurorul de caz nu a fost de acord, potrivit surselor G4Media.ro.

Potrivit aceloraşi surse, expertiza ar fi arătat că Monica Macovei ar fi intrat pe contrasens, acroşând motociclistul care circula regulamentar.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală gravă a motociclistului. După accident, Monica Macovei a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultând că nu a consumat alcool.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne