Nichita scoate "artileria grea". Banii publici, instrument de manipulare în bătălia politică

Liviu Dragnea, Semnarea contractelor de finanţare din fonduri europene.  În imagine, Gheorghe Nichita, Liviu Dragnea şi Cristian Adomniţei
Liviu Dragnea, Semnarea contractelor de finanţare din fonduri europene. În imagine, Gheorghe Nichita, Liviu Dragnea şi Cristian Adomniţei (Epoch Times România)

UPDATE. Membrii Biroului Permanent Judeţean al PSD Iaşi au votat toţi, cu o singură abţinere, revenirea primarului suspendat al Iaşiului, Gheorghe Nichita, în funcţia de preşedinte al PSD Iaşi.

* * *

Cursa internă pentru şefia PSD Iaşi devine din ce în ce mai strânsă, motiv pentru care edilul suspendat al municipiului, Gheorghe Nichita, a decis să apeleze la "artileria grea" pentru a-şi impune poziţia - repartizarea, pe criterii de loialitate, a fondurilor ce urmează să vină de la Ministerul Dezvoltării, scriu jurnaliştii de la Bună Ziua Iaşi.

Ministerul Dezvoltării şi Administraţiei Publice va aloca, în perioada următoare, nu mai puţin de 11 milioane de euro comunelor din Iaşi. Primăriile ar urma să primească aceste fonduri în baza unei liste întocmite de Consiliul Judeţean, unde fac legea exact oamenii lui Nichita - vicepreşedintele Victorel Lupu şi consilierul judeţean Stanciu.

Conform publicaţiei citate, cei doi oameni de încredere ai lui Nichita au alocat fondurile ministerului în raport cu susţinerea primarilor pentru edilul cercetat pentru că şi-a urmărit fosta iubită cu ajutorul Poliţiei Locale. Misterioasa listă nu a fost însă făcută publică, astfel că nu se ştie cum vor fi mai exact repartizaţi banii.

Extrem de activ în ultima vreme, Nichita a avut o mulţime de întâlniri cu primarii din judeţ pe care a încercat să-i convingă să-i acorde sprijinul în continuare în bătălia cu cealaltă tabăra din partid, în contextul în care tot mai mulţi dintre edilii care au mers la întrunirile de partid tind să nu-l mai susţină.

După finalizarea discuţiilor, a fost întocmită celebra listă în baza căreia vor fi alocate cele 11 milioane de euro, şi, potrivit surselor citate, cei mai dezavantajaţi vor fi primarii care nu îl susţin pe Nichita.

Jurnaliştii de la Bună Ziua Iaşi îl acuză pe Nichita că vrea să-şi cumpere liniştea în partid şi, implicit, postul în primărie, cu banii ieşenilor, care ar trebui repartizaţi în funcţie de necesităţile oamenilor şi de priorităţile comunelor, şi nu după bunul plac al oamenilor lui de încredere de la Consiliul Judeţean.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne