Nicuşor Constantinescu, arestat pentru 30 de zile

Cunoscutul baron PSD de Constanţa, Nicuşor Constantinescu urmează să fie arestat preventiv, pe motiv că a refuzat în mod repetat să se prezinte în faţa instanţei, urmărind, cu rea credinţă, tergiversarea dosarului.
Nicuşor Constantinescu
Nicuşor Constantinescu (sursa imagine: Facebook)

Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au dispus vineri seara măsura arestării preventive pentru 30 de zile faţă de Nicuşor Constantinescu, această măsură înlocuind-o pe cea a controlului judiciar, relatează B1 TV. Decizia instanţei este definitivă.

Decizia a fost pronunţată după ce procurorii au cerut joi înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestul preventiv în cazul lui Constantinescu, care a lipsit la toate termenele de judecată, motivându-şi absenţa prin faptul că este nedeplasabil din cauza unei intervenţii chirurgicale la picior. Cu toate acestea, potrivit unui comunicat oficial al DNA transmis miercuri, se pare că baronul de Constanţa participă la petreceri, în ciuda aşa-zisei dificultăţi de deplasare.

În replică, Nicuşor Constantinescu a trimis joi, în exclusivitate pentru B1 TV, imagini direct din sala de operaţie.

Procurorii mai arată, în referatul de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu arestarea preventivă, că, de la data de 29 martie 2016 până în prezent, Constantinescu Nicuşor Daniel, cu rea credinţă, a lipsit de la toate termenele de judecată, motivând faptul că este nedeplasabil ca urmare a unei intervenţii chirurgicale la un picior, fiind internat ulterior, pentru recuperare, la Sanatoriul Balnear Techirghiol. Instanţa de judecată a încercat chiar să îl audieze pe inculpat în incinta sanatoriului, dar acesta din urmă nu a fost de acord.

Deşi inculpatul susţinea că nu se putea deplasa, cu toate acestea a părăsit de mai multe ori Sanatoriul Balnear Techirghiol pentru a-şi rezolva diverse „probleme personale ”.

De exemplu, la data de 14 mai 2016, baronul PSD a participat la sărbătorirea a 25 de ani de la absolvirea facultăţii, implicându-se foarte activ în organizarea evenimentului respectiv prin: invitarea şi cazarea unor persoane, stabilirea numărului participanţilor, angajarea unei formaţii care să asigure fondul muzical, etc, arată procurorii.

De altfel, într-o publicaţie locală au fost publicate ulterior fotografii realizate în aula facultăţii în care Constantinescu apare poziţionat pe unul dintre cele mai de sus rânduri ale sălii.

În consecinţă, procurorii trag concluzia că, în perioada respectivă, Constantinescu Nicuşor Daniel a fost perfect capabil din punct de vedere fizic să se deplaseze în afara sanatoriului balnear atunci când interesele personale i-au dictat-o, însă când a fost solicitat să se prezinte în instanţă pentru a participa la procedura în cadrul căreia chiar el a insistat să fie audiat, a lipsit, urmărind cu rea credinţă tergiversarea dosarului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne