Nigel Farage cere Uniunii Europene să îl investigheze pe Soros

Politicianul britanic Nigel Farage
Politicianul britanic Nigel Farage (Getty Images)

Ca răspuns la o nouă investigaţie lansată de Parlamentul britanic de a determina dacă au fost primite fonduri străine de către campania pro-Brexit, parlamentarul Nigel Farage a sugerat că investigaţia este îndreptată într-o direcţie greşită.

Într-un discurs dur susţinut marţi în faţa Parlamentului European, Nigel Farage a criticat Fundaţia pentru o Societate Deschisă a lui George Soros, fundaţie ce are legătură cu parlamentarul britanic care a lansat investigaţia asupra campaniei pro-Brexit (Leave). Şi, după publicarea altor documente care sugerează că miliardarul american de origine ungară are influenţă asupra mai multor parlamentari europeni, Farage a luat atitudine împotriva organizaţiei liberale care promovează graniţele deschise.

“Mă întreb dacă atunci când discutaţi despre bani offshore, când discutaţi despre subversiune politică, când discutaţi despre înţelegeri secrete, mă întreb dacă nu cumva vă uitaţi într-o direcţie greşită. Şi, spun acest lucru din cauză că George Soros a oferit recent Fundaţiei pentru o Societate Deschisă – organizaţia sa care promovează libera mişcare a oamenilor şi care susţine structuri supranaţionale precum Uniunea Europeană – suma de 18 miliarde de dolari. Influenţa sa aici şi în Bruxelles este cu adevărat extraordinară”, a precizat Farage.

Farage a mai promis că va studia amănunţit lista completă a celor 226 de “prieteni de încredere din Parlamentul European” care a fost divulgată luna trecută. El a precizat că, în cazul în care va avea loc o discuţie despre “transparenţă politică şi financiară deplină”, această discuţie ar trebuie să fie profundă şi completă.

“Cred că acest parlament ar trebui acum să creeze un comitet special pentru a analiza toate acestea. Şi spun acest lucru deoarece mă tem că ne-am putea uita la cea mai mare coliziune politică internaţională din istorie”, a adăugat politicianul britanic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe