Noua şefă a Colegiului “Costache Negruzzi” e o pesedistă. Liberalii, revoltaţi: O decizie ruşinoasă. A fost între apropiaţii lui Dragnea

Camelia Gavrilă
Camelia Gavrilă (Facebook/camelia.gavrila.739)
Andrei Popescu
09.01.2021

Deputatul PNL de Iaşi, Alexandru Muraru, vicepreşedinte al Comisiei de Educaţie, a atras atenţia, vineri, că, la doar două săptămâni după finalizarea mandatului, fostul deputat PSD Camelia Gavrilă, unul dintre „apropiaţii lui Liviu Dragnea”, a fost numită la conducerea Colegiului Naţional Costache Negruzzi pe „criterii arbitrare şi netrasparente”. Liberalul a susţinut că va sesiza Corpul de Control al Ministerului Educaţiei pentru a fi analizată legalitatea acestei numiri.

„Fostul deputat PSD, doamna Camelia Gavrilă, un nume controversat la Iaşi, fost candidat la Primărie, care a traversat mai multe partide politice, a fost numită în fruntea Colegiului Naţional ”Costache Negruzzi” pe criterii arbitrare şi netransparente. E ca şi cum doamna Ecaterina Andronescu ar fi fost numită astăzi directorul colegiului ‘Spiru Haret’ din Bucureşti pe criterii arbitrare, prin prisma influenţei sale politice”, a precizat Muraru pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, liderul PNL consideră că decizia legată de conducerea Colegiului Naţional “Costache Negruzzi” este una „ruşinoasă” şi aruncă o „mare umbră” asupra modului „discreţionar” în care se fac promovările în cadrul sistemului de educaţie.

„Un fost deputat nu poate primi, la două săptămâni după finalizarea mandatului, în virtutea afilierii politice, această funcţie ‘de consolare’. Acest lucru arată şi o lipsă de perspectivă, o problemă morală gravă, o folosire a şcolii ca paravan pentru situaţii în care foşti deputaţi, candidaţi sau demnitari în funcţii politice utilizează ulterior educaţia ca o formă de refugiu”, a adăugat Muraru.

Totodată, deputatul este de părere că numirea Cameliei Gavrilă reprezintă un act de desconsiderare atât a corpului profesoral al colegiului, cât şi a elevilor şi părinţilor acestora.

„Doamna Camelia Gavrilă a fost între apropiaţii lui Liviu Dragnea, a participat la măsurile de demolare a statului de drept. Ca vicepreşedinte al Comisiei pentru Educaţie, voi sesiza corpul de control al Ministerului pentru a vedea legalitatea acestei măsuri, dar şi care este de fapt dimensiunea acestor numiri la Iaşi”, a afirmat liderul PNL.

Nu în ultimul rând, Alexandru Muraru a precizat că nu poate accepta ca un fost parlamentar, să fie numit pe „criterii clientelare”, la doar două săptămâni după ce a încheiat mandatul, în fruntea celui mai prestigios colegiu din Iaşi, de altfel una dintre cele mai importante instituţii de învăţământ din România.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor