“Nu am voie să pariez? De ce nu e moral, să pariez pe echipa mea?” - Becali în vizorul UEFA

Gigi Becali
Gigi Becali (Epoch Times Romania)
Andrei Popescu
23.08.2023

UEFA ar putea deschide o procedură disciplinară pe numele lui Gigi Becali, după ce acesta a declarat că a pariat printr-un intermediar 20.000 de dolari pe calificarea FCSB în meciul cu Nordsjaelland, deşi acest lucru este interzis de regulament, relatează Ziare.com.

Declaraţiile lui Becali au ajuns la urechilor conducerii UEFA prin intermediul FRF, ştiut fiind faptul că Răzvan Burleanu e în conflict cu patronul de la FCSB.

“Federaţia Română de Fotbal a luat act de declaraţiile făcute de domnul George Becali. Având în vedere că acestea fac referire la un meci disputat într-o competiţie organizată de UEFA, FRF se află în acest moment într-un dialog cu forul de la Nyon. Informaţii suplimentare vor fi comunicate imediat ce acestea vor fi disponibile”, a transmis FRF, potrivit Prosport.

Dacă pe plan intern Becali riscă doar o amendă şi interdicţia de a merge pe stadioane, pe plan extern situaţia s-ar putea complica pentru FCSB.

Într-un interviu acordat Orange Sport, Mihai Stoica a încercat să pună batista pe ţambal în acest caz, însă există o temere reală, vorbindu-se chiar de eliminarea din competiţiile europene.

“Dacă vreau să pariez, pun pe cineva să o facă! Ce, suntem copii? Hai să ne scoată din competiţie că a pariat cineva cunoscut...Gigi nici nu ştie despre ce vorba, nu se pricepe. Cum să fie faptă penală? Au fost prinşi jucători că pariază împotriva propriei echipe. Sporturile individuale sunt mai viciate. La fotbal trebuie să cam ştie 22 de jucători. Clubul nu are nicio treabă dacă a pariat sau nu Gigi. Are treabă el! Îl nenorocesc dacă îl suspendă, ce să zic...”

Ce anume a declarat Becali la prosport Live, pe 18 august

“Am mai pierdut şi 20.000, am pus şi un pariu de 20.000. Eu am vorbit cu cineva şi mi-a zis că e cotă 7, dacă e calificare, iei de 7 ori mai mult. I-am zis să îmi pună şi mie 50.000 de la el. A dat, cutare, nu pot să pun 50.000, că nu primesc, pot să pun maxim 20.000, bine că nu a primit. Şi a pus 20.000 şi i-am pierdut. Nu am pariat eu. Hai să îţi spun când nu ai voie să pariezi, nu ai voie în România, că se consideră că faci aranjamente. Dar, dacă pariezi pe meciuri europene, nu e nicio problemă.

Există un aranjament? Nu am voie să pariez? De ce nu e moral, să pariez pe echipa mea? Dacă pariez că pierd, atunci. Dar, dacă pariez că câştig, nu am nicio treabă. De ce nu am voie? Nu am voie să mă distrez? Cum are orice om voie. Trebuie să luăm lucrurile logice. Ăsta este un joc. Nu e o chestiune de patimă. Toate au o logică, dacă fac după aia o obişnuinţă, da, dar dacă pun 20.000, e un fleac. A zis după aia că a scăzut cota, era 5. Am pus după primele două, când am avut noi ocaziile alea cu Coman. Nu era vorba aici, era o chestiune că pariez pe echipa mea”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor