"Nu vrem să fim o naţie de hoţi!" "Apără-ţi libertatea, române!" Zeci de mii de cetăţeni ies în stradă

Cei aflaţi la putere distrug sistematic ţara, pe toate planurile, în toate domeniile, din dorinţa de a putea fura liniştiţi fără ca nimeni să-i tragă la răspundere. Ne apropiem de momentul în care "un penal" va putea face tot ce vrea cu ţara, aşa că este timpul ca oamenii să se mobilizeze şi să iasă în stradă, transmit protestatarii.
Protest
Protest (Mihut Savu / Epoch Times Romania)
Se încarcă player-ul...

UPDATE ora 21.50: Mulţi dintre protestatari s-au retras. O parte dintre cetăţeni s-au regrupat în faţa Ministerului Justiţiei, unde scandează "Tudorel, sluga model!", "Jos Tariceanu, Dragnea, Toader si Dorneanul!", "Tudorel, demisia!", "Liviu, noi iti dam hârtie, "pix" gasesti la puşcărie!"

* * *

UPDATE ora 20.55: În faţa Parlamentului se scandează numele oraşelor din România unde se protestează: Timişoara, Sibiu, Galaţi, Cluj, Constanţa... răsună nume după nume de oraş.

Potrivit informaţiilor difuzate de televiziuni, se protestează în 30 de oraşe din ţară şi alte 10 din diaspora.

Protest
Protest (Mihut Savu/Epoch Times)

* * *

UPDATE ora 20.36: Coloana de protestatari a ajuns la Parlament. Piaţa Constituţiei este înconjurată de grilaje metalice, în zonă montându-se căsuţe. Mulţimea se pregăteşte să ocupe Bulevardul Libertăţii, în faţa intrării principale a Parlamentului.

La protest sunt prezenţi şi Dacian Cioloş şi o parte dintre tehnocraţi, respectiv Vlad Voiculescu, Raluca Pruna. De asemenea, în mulţime au putut fi zăriţi şi liberali - deputatul Turcan, senatorul Florin Cîţu etc. - şi membri USR, inclusiv noul şef al formaţiunii, Dan Barna

* * *

UPDATE ora 20.14: Protestatarii au ajuns în Piaţa Unirii, unde s-au oprit pentru câteva momente. "Liviu Pop, nu uita, du-te, băi, la şcoală!''.

Numărul protestatarilor trece de 40.000 şi creşte, estimează fotograful Dan Mihai Bălănescu, care postează fotografii cu uriaşa coloană.

"Coloana trece de Piaţa Universităţii şi se întinde până dincolo de Piaţa Romană, peste 40.000 de oameni iar numărul este în creştere!", scrie Bălănescu pe Facebook.

Marşul "Nu vrem să fim o naţie de hoţi!"
Marşul "Nu vrem să fim o naţie de hoţi!" (Dan Mihai Bălănescu)

* * *

UPDATE ora 19.53: Ajunşi la Universitate, cei circa 20.000 de protestatari au ţinut un moment de reculegere în memoria morţilor Revoluţiei, după care i-au aplaudat îndelung pe eroii din Decembrie '89. Imnul României a răsunat puternic, după aplauze, în locul unde acum 27 de ani s-a murit pentru libertate.

* * *

UPDATE ora 19.35: Coloana de protestatari se apropie de Universitate. Se scandează "Jos Mustaţă" şi "Ăla cu mustaţă, ne-a furat pe faţă!".

Protest
Protest (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

* * *

UPDATE: Mulţimea a ajuns la Piaţa Romană. Sunt cu mult peste 10.000 de persoane, cărora li se alătură şi mai multe pe traseu. Coloana se întinde de la Romană la Piaţa Victoriei. "PSD, ciuma roşie!", ''Ce vrem noi e şi pentru voi'', ''Veniţi cu noi, vă fură şi pe voi'', scandează oamenii.

Protest
Protest (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

* * *

UPDATE ora 19.00: Peste 10.000 de oameni au pornit în marş. Protestatarii din faţa coloanei poartă un mare banner cu imaginea Parlamentului şi inscripţia #Fără penali! Se scandează puternic ''Justiţie, nu corupţie'', "NU vrem să fim o naţie de hoti!", ''Ruşine, ruşine să vă fie!'', "PSD, ciuma roşie!", ''Ieşiţi din casă dacă vă pasă!, "Demisia!", ''Ne-am săturat'', "NU vrem să fim conduşi de hoti!", "Fără prag". Coloana de oamenii se deplasează înspre Piaţa Romană.
Protest
Protest (Mihut Savu / Epoch Times Romania)
Protest
Protest (Mihut Savu/Epoch Times)

* * *

UPDATE: Aproximativ 4000 de persoane s-au strâns în acest moment. Piaţa răsună de huiduieli, vuvuzele şi răpăit de tobe. Se aud scandările: "PSD, ciuma roşie", "DNA, să vină să vă ia!", ''Hoţii!, ''Nu scăpaţi!'', ''Hoţilor!''
Protest
Protest (Mihut Savu/Epoch Times)
"Multă nedreptate în ţara asta şi multă minciună şi nu mai avem încredere în ei. Şi problemele din Justiţie şi nivelul de trai scăzut m-au scos din casă şi faptul că deja ne-au amăgit cu nişte măriri şi la salarii şi la pensii, ele nu se revăd în coşul zilnic. Niciodată nu am votat cu PSD pentru că m-am uitat la sămânţa lor, de unde provin ei, cine-i tac'-su, cine-i mă-sa, cine-i bunică-su şi au acelaşi nărav. Îmi pare rău, aş vrea să fie cinstiţi, dar....", declară o protestatară.

* * *

UPDATE: Peste 2000 de oameni aşteaptă momentul plecării în marş spre Parlament, şi numărul acestora creşte continuu. Se scandează puternic "NU vrem sa fim o natie de hoti!", "PSD, ciuma roşie", "Demisia!"
Protest
Protest (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

''Îşi bat joc de noi, suntem oile lor?'', îşi exprimă indignarea o protestatară.

"Am venit cu speranţa că o să ne trezim un pic mai mult decât am făcut-o în februarie, cu speranţa că vor renunţa la planurile astea mizerabile de a trece legile justiţiei şi de a renunţa la a duce ţara asta în colaps inclusiv din punct de vedere financiar", declară un protestatar.

Protest
Protest (Mihut Savu/Epoch Times)

* * *

Modificarea legilor Justiţiei i-a scos din nou în stradă pe români. Circa 1000 de persoane s-au strâns lângă Guvern, în Piaţa Victoriei - epicentrul protestelor #rezist - de unde vor pleca în marş spre Parlamentul unde comisia lui Florin Iordache lucrează la proiectul de lege pe care societatea civilă o vede drept o tentativă de a pune Justiţia sub "cizma politicului." Proteste similare sunt programate să aibă loc în alte 30 de oraşe din ţară şi 10 din diaspora.

La manifestarea civică de astăzi s-au raliat şi ONG-ul lui Cioloş, România 100 precum şi USR, iar liderul PNL a anunţat şi el că i-a îndemnat pe liberali şi pe simpatizanţii partidului să se alăture protestelor, deci este de aşteptat ca în mulţime să fie văzuţi atât tehnocraţii lui Cioloş cât şi reprezentanţi ai Opoziţiei.

Indignaţi că ne îndreptăm "spre dictatură", o dictatură în care justiţia va fi complet aservită politicului iar România ar putea avea Preşedinte un condamnat penal - căci senatorii jurişti au dat de curând un raport negativ unui proiect de lege care-i împiedică pe cei condamnaţi penal să ocupe funcţia de preşedinte al ţării, protestatarii prezenţi în stradă le reamintesc celor ce stau încă în case că este timpul pentru mobilizare, căci viitorul le este furat.

"Un condamnat penal corupt vrea să controleze toate cele trei puteri din stat. Cu votul a 3.6 milioane de români un penal controlează acum puterea legislativă (Parlamentul) şi puterea executivă (Guvernul) şi prin legi care sunt propuse acum în Parlament vrea să controleze şi cea de-a treia putere, cea judecătorească. Noile legi sunt menite să elimine preşedintele ţării din circuitul numirii şefilor DNA, DIICOT şi Parchetului General. Numirile urmează să fie făcute de ministrul Justiţiei adică de către Guvern. Adică Guvernul- marionetă al lui Dragnea. Prin această mutare, Dragnea, cu votul a 3,5 milioane de români, poate controla Parlamentul, Guvernul şi Justiţia, adică toate puterile statului.

Asta este totalitarism. În momentul în care un penal poate face ce vrea cu România, fiţi siguri, dragii mei, că o va face. Nu putem să intrăm din nou în dictatură, români, ştim cu toţii ce înseamnă asta. Am trecut prin ea odată, este momentul să iei atitudine. Apără-ţi libertatea, române, nu sta când cineva îţi fură statul român, îţi fură viitorul tău, al copiilor tăi şi al nepoţilor tăi. Nu închide ochii, hai la luptă. Nu mai este timp de aşteptat, este acum ori niciodată", spune un protestatar.

O altă protestatară îşi exprimă şi ea speranţa că românii vor reuşi să scape "de clica de penali" care îşi bat joc de ei şi de ţară şi îşi exprimă convingerea că cei de la putere distrug România zi de zi aşa că trebuie ca oamenii să îşi recupereze ţara.

"După nouă luni de ieşit în stradă, zi de zi, fără pauză, sper ca de data asta să reuşim să scăpăm de clica asta de penali care îşi bat joc de noi şi de ţară şi că nu ne vom opri până nu o vom face. Trebuie să ne recuperăm ţara care este distrusă sistematic, zi de zi, pe toate planurile, în toate domeniile. Dacă aceşti indivizi cred că dacă au câştigat alegerile, asta le permite să facă toate porcăriile pe care le doresc, se înşeală amarnic. Noi nu îi vom mai lăsa să facă asta. Dacă ei cred că pot legaliza hoţia pentru a intra ei în legalitate, să-şi ia gândul, asta nu se va întâmpla...

De data asta chiar s-a umplut paharul şi nu vom renunţa. Ei trebuie să renunţe urgent la atacarea justiţiei pe care o vor din nou subordonată politic. Trebuie să lase în pace, nu să le transforme după bunul lor plac, astfel încât să fie în favoarea lor. Gaşca penală sfidează fără ruşine semnalele clare venite din partea magistraţilor, societăţii civile, organizaţiilor profesionale sau chiar de la Comisia Europeană. Să nu îndrăznească să se atingă de DNA, de Procurorul General sau de Preşedinte, chiar nu le vom permite.

Trebuie să renunţe la marea reformă fiscală, care nu face altceva decât să dea toată economia peste cap. Să nu mai vorbim de banii care sunt luaţi de la investiţii pentru a se plăti pensii şi aşa-zisele creşteri salariale..., iar în Bucureşti, în loc de investiţii, vom avea multe statui.....

Nu cred să fi avut în vreun moment din ultimii 28 de ani un număr aşa de mare de incompetenţi, incapabili şi rău intenţionaţi, în primării, guvern sau parlament. Abuzurile jandarmeriei au început de ceva vreme la adresa protestatarilor, iar acum văd că ministresa, fostă secretară prin Teleorman, vrea să transforme statul într-unul poliţienesc, sporind puterile poliţiştilor, care ne pot lua pe sus doar pe baza de suspiciuni, fără mandat. Aşa ceva nu se poate, contravine principiilor democraţiei şi libertăţilor. Nu vrem să fim daţi înapoi cu 30 de ani, aşa cum se încearcă acum şi nu vrem sub nicio formă vreo apropiere de "marele urss". De aceea mă bucur că România s-a trezit în sfârşit, şi Doamne Ajută să scăpăm de corupţi, hoţi şi penali şi să reuşim să revenim la valorile democratice şi europene pe care ni le dorim cu toţii. România trebuie să îşi continue parcursul european şi să rămână un partener important pentru NATO şi UE. Şi acum un mesaj pentru cei care "sunt alături de noi" şi ne sprijină din fotoliul comod de acasă: Ieşiţi din casă, dacă vă pasă! Acum este momentul!" spune un protestatar.

Lista locaţiilor unde au loc proteste

Bucureşti - https://web.facebook.com/events/142395802969507/

Timişoara - https://www.facebook.com/events/135411163882253/

Cluj - https://www.facebook.com/events/355471574923664/

Târgu Mureş - https://www.facebook.com/events/144562902959331/

Oradea - https://www.facebook.com/events/1505153682911929/

Iaşi - https://www.facebook.com/events/739500782905119/

Sibiu - https://www.facebook.com/events/1653648714681482/

Galaţi - https://www.facebook.com/events/152079668754134/

Alba Iulia - https://www.facebook.com/events/1732861080078005/

Arad - https://web.facebook.com/events/1918043201847282/

Constanţa - https://www.facebook.com/events/286845598492029/

Suceava - https://www.facebook.com/events/348803858864489/

Bacău - https://www.facebook.com/events/922647267883340/?ti=cl

Roman - https://web.facebook.com/events/184861972075923/

Rădăuţi - https://www.facebook.com/events/764429837063308/

Craiova - https://www.facebook.com/events/180006145888649/

Braşov - https://www.facebook.com/events/1619847641400475/

Târgu Ocna - https://web.facebook.com/events/188998864994227/

Focşani - https://www.facebook.com/events/769562769894909/?ti=cl

Slatina - https://web.facebook.com/events/158152031345841/

Râmnicu Vâlcea - https://web.facebook.com/events/141815386462341/

Baia Mare - https://web.facebook.com/events/487396964967549/

Ploieşti - https://www.facebook.com/events/689842974544117/?ti=cl

Lugoj - https://web.facebook.com/events/1655578324481770/

Mediaş - https://web.facebook.com/events/464989970563756/

Zalău - https://web.facebook.com/events/131368404189797/

Diapora

Toronto - https://www.facebook.com/events/185367362012252/

Paris - https://web.facebook.com/events/1744671305836917/

Berlin - https://web.facebook.com/events/307519226394681/

Zurich - https://www.facebook.com/events/156300151773591/

Scotia - https://www.facebook.com/events/482738848772045/

München - https://www.facebook.com/events/827544704081855/

Birmingham - https://www.facebook.com/events/144455202859721/

Milano - https://www.facebook.com/events/188171208409470/

Roma - https://www.facebook.com/events/378194882614481/

Londra - https://www.facebook.com/events/298954543924170/