O tânără mamă a încercat să-şi vândă copilul pentru o sumă modică

(photos.com)
Andrei Pricopie
07.11.2013

O mamă de 23 de ani din Golful St Louis, Mississippi, a fost reţinută de poliţie pentru că a încercat să-şi vândă copilul unei femeii pe care a cunoscut-o prin intermediul unui anunţ on-line, scrie Daily Mail, în ediţia de miercuri.

Bobbie Jo Stojic s-ar fi oferit să-şi vândă fiul în vârstă de doar 4 luni pentru suma de 5.000 de dolari, prin intermediul unui mesaj text trimis luna trecută unei femeie din Kenner, Louisiana, răspunzând astfel unui anunţ postat pe site-ul Craigslist, în care femeia oferea haine pentru copii, potrivit unui document remis de instanţă.

Autorităţile au reţinut-o pe Stojic acuzând-o de încercare de vânzare a copilului. Aceasta a fost eliberată pe cauţiune la 29 octombrie, după ce, ca o ironie, a trebuit să plătească fix suma de 5.000 de dolari.

Biroul şerifului din Hancock County a declarat că Stojic a negat acuzaţiile, după ce femeia care ar fi trebuit să primească copilul a sesizat Departamentul de Servicii Umane Mississippi.

Cele două femei au luat contact prin intermediul anunţului on-line apoi, discuţiile s-au purtat prin mesaje. Stojic a menţionat în mesajele text că are probleme cu banii şi că ar fi în pericol de a fi evacuată din casă, după care a abordat subiectul adopţiei.

"Ele au devenit oarecum prietene, iar femeia a încercat să o ajute", a declarat detectivul Brandon Normand. "Femeia a încercat să-i arate direcţia bună, sugerându-i să treacă prin procesul legal de a oferi un copil pentru adopţie".

La un moment dat, însă, Stojic i-a trimis un mesaj femeii prin care se oferea să-i vândă copilul: "Dacă vrei copilul, îl poţi avea pentru 5.000 de dolari", a spus aceasta.

Femeia, simţind că Stojic fie voia să o înşele, fie vroia să o preseze să cumpere copilul, a raportat imediat conversaţiile la Departamentul de Servicii Umane (Department of Human Services - DSU) din Mississippi , care a raportat mai departe biroului şerifului.

Copilul se află acum în custodia statului.

O lege a statului Mississippi, intrată în vigoare în iulie 2009, statuează ca fiind o infracţiune vânzarea sau cumpărarea unui copil, pedeapsa fiind de până la 10 ani de închisoare şi o amendă de până la 20.000 de dolari.

Potrivit Sun Herald , legea este destul de nouă şi a fost adoptată ca răspuns la o plângere împotriva unei bunici care încerca să vândă un copil pe eBay.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor