OSCE este gata să organizeze următoarea rundă de negocieri în formatul 5+2

(DIMITAR DILKOFF / AFP / Getty Images)
Ana Chitoroagă
09.04.2014

Reprezentantul Special al Preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Ambasadorul Radojko Bogojevic, a declarat că OSCE este gata să organizeze următoarea rundă de negocieri în formatul 5+2 de îndată ce părţile vor fi de acord, informează Moldpres.

Poziţia a fost exprimată după ce la începutul acestei săptămâni s-a decis aminarea rundei de negocieri în formatul 5+2 privind reglementarea transnistreană, planificată să se desfăşoare pe 10-11 aprilie la Viena, Austria.

Potrivit unui comunicat de presă al OSCE, responsabilii sunt în căutarea unei noi perioade pentru runda următoare de negocieri.

”Mă bucur să văd că părţile şi-au exprimat dorinţa de a se întâlni frecvent şi de a continua să lucreze în ceea ce priveşte problemele care sunt un obstacol pentru viaţă oamenilor de pe ambele maluri ale râului Nistru”, a afirmat Radojko Bogojevic.

Ieri Tiraspolul a anunţat că nu va participa la următoarea rundă de negocieri în formatul 5+2 programată pentru perioada 10-11 aprilie curent. Decizia a fost motivată prin faptul că Parlamentul de la Chişinău nu a adoptat în lectura a doua proiectul de lege care prevede anularea accizelor la import pentru companiile din regiunea transnistreană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor