Parchetul General investighează situaţia de la DNA Ploieşti după acuzaţiile lansate de Vlad Cosma

Augustin Lazar
Augustin Lazar (Florin Chirila/Epoch Times)

Secţia de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului General face cercetări într-un dosar constituit ca urmare a înregistrării unei plângeri penale şi care vizează aspectele prezentate de către posturile de televiziune Antena 3 şi România TV în legătură cu activitatea unor procurori de la DNA Ploieşti, reiese dintr-un comunicat remis marţi de Parchetul General.

"Secţia de urmărire penală şi criminalistică efectuează cercetări într-o cauză penală constituită ca urmare a înregistrării unei plângeri penale şi care vizează aspectele prezentate de către mass-media. Totodată, Inspecţia Judiciară – din oficiu şi la solicitarea preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii – efectuează verificări prealabile pentru a stabili dacă există indicii privind săvârşirea vreunei abateri disciplinare cu privire la aceleaşi aspecte.

Conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie are deplină încredere că atât investigaţia penală cât şi verificările prealabile vor fi efectuate cu profesionalism şi vor elucida aspectele semnalate în mass-media", a transmis Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Reamintim că posturile Antena 3 şi RTV au prezentat o serie de înregistrări audio ce redau presupuse discuţii purtate de procurorul-şef al Serviciului Teritorial Ploieşti, Onea Lucian, cu inculpatul Vlad Cosma, despre modul în care au ajuns mai mulţi procurori să fie promovaţi şi cum au falsificat probe în cazul mai multor oameni politici.

În replică, DNA a acuzat că deputatul PSD a prezentat denaturat situaţia folosindu-se de colaje ale unor înregistrări pe care le-a realizat personal. Mai mult, anterior difuzării înregistrărilor, persoane din anturajul lui Vlad Cosma le-au cerut procurorilor să facă demersuri astfel încât să îi creeze o situaţie juridică favorabilă lui şi tatălui său, Mircea Cosma. Detalii aici.

În acelaşi timp, procurorul-şef al Serviciului Teritorial Ploieşti, Onea Lucian, a ieşit la rampă şi a negat acuzaţiile grave pe care le-a făcut la adresa sa fostul deputat Vlad Cosma. Detalii aici.

În acelaşi timp, fostul procuror DNA Mihaiela Moraru Iorga a susţinut, la Antena 3, că Laura Codruţa Kovesi a chemat-o şi a întrebat-o dacă ar putea urgenta dosarul unui fost ministru al cărui nume era vehiculat pentru postul de prim-ministru, acuzaţie negată de şefa DNA. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne