Patru cetăţeni britanici arestaţi în estul Chinei

Poliţist chinez.
Poliţist chinez. (Captură Foto)
Andrei Popescu
13.07.2019

Patru cetăţeni britanici au fost arestaţi în estul Chinei, a anunţat vineri ambasada Marii Britanii din Beijing, pe fondul amplificării tensiunilor diplomatice dintre cele două ţări.

Ambasada nu a comentat circumstanţele care au dus la arestările din Provincia Jiangsu. Poliţia din Xuzhou, un oraş din Jiangsu, a declarat marţi că a arestat 19 persoane pentru acuzaţii legate de droguri şi că 16 dintre ei sunt străini.

Declaraţia poliţiei nu i-a identificat pe străini.

Relaţiile dintre Beijing şi Londra s-au deteriorat recent, parţial din cauza apelurilor înalt oficialilor britanici de respectare, de către China, a acordurilor privind fosta colonie britanică Hong Kong - zguduită în ultimele săptămâni de proteste stradale împotriva unui controversat proiect de lege privind extrădarea în China - cât şi din cauza situaţiei proaste a drepturilor omului în statul comunist.

Radioul de stat chinez a susţinut că o parte din persoanele arestate erau profesori la un centru de educaţie englezesc operat de EF Education First, o firmă elveţiană privată care operează în 114 ţări.

Compania elveţiană a susţinut miercuri, într-o declaraţie, că regretă profund incidentul şi că cooperează cu autorităţile chineze în această problemă.

EF Education First nu a răspuns imediat întrebărilor adresate vineri de Reuters cu privire la acest caz, inclusiv privind naţionalităţile celor arestaţi de autorităţile comuniste chineze.

Poliţia locală chineză a declarat pentru Reuters că acest caz este sub investigaţie şi nu a furnizat alte detalii privind persoanele arestate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor