PDL contraatacă: "Domnul Atanasiu s-a compromis definitiv!"

Teodor Atanasiu
Teodor Atanasiu (Epoch Times România)

Reprezentanţii vechiului PDL-ul a reacţionat prompt la declaraţiile lui Teodor Atanasiu, unul dintre liderii de facto ai PNL care, a afirmat, în faţa colegilor de partid şi în prezenţa Alinei Gorghiu că PNL-ul a avut nevoie de PDL pentru a-l pune pe Iohannis preşedinte, însă acum nu mai are nevoie, iar dacă democrat-liberalii ar ieşi din noul PNL, i-ar face un bine.

Imediat ce în presă a apărut informaţia că Atanasiu a făcut aceste afirmaţii într-o întrunire a vechilor liberali şi a anunţat că misiunea este aceea de a scăpa de foştii democrat-liberali, al doilea om ca importanţă din vechiul PDL, Gheorghe Falcă susţine că, prin declaraţiile sale, Atanasiu "s-a compromis definitiv", relatează stiripesurse.ro.

"Domnul Atanasiu s-a compromis definitiv. Aceste declaraţii l-au jignit profund pe domnul Iohannis, au devoalat o teorie a fuziunii care nu cred că este împărtăşită de preşedintele Iohannis. A doua jignire e faţă de Alina Gorghiu, pentru că s-a referit la colegii dumneaei şi pentru că au pus-o într-o postură destul de urâtă, iar a treia e faţă de Dreapta. Prietenul nostru, domnul Atanasiu s-a exclus din viaţa politică", a declarat Falcă, pentru adevărul.ro

La rândul său, copreşedintele PNL Mureş, Dorin Florea, fost prim-vicepreşedinte PDL, s-a declarat neplăcut surprins atât de declaraţiile lui Atanasiu, cât şi de faptul că, Alina Gorghiu nu a reacţionat la declaraţiile acestuia:

"Mă surprinde într-un mod neplăcut declaraţia făcută pentru că se pare că domnul Tase (Teodor Atanasiu – n.r.) nu a înţeles nimic din ce vrea poporul acesta (…) Sunt mirat de faptul că afirmaţiile au fost făcute în prezenţa copreşedintelui preşedintelui PNL Alina Gorghiu, iar aceasta nu a reacţionat", a declarat Dorin Florea.

Şi Cezar Preda a blamat tăcerea Alinei Gorghiu: "Ca vechi PD-ist sunt mâhnit, dar sper să fie un accident izolat sau să nu fie adevărat. Eu, când am văzut, am avut aşa…. o strângere de inima pentru că înţeleg că declaraţiile au fost făcute în prezenţa co-preşedintelui Alina Gorghiu. Eu vă spun un lucru: dacă eu aş face asemenea afirmaţii în faţa co-preşedintelui meu (Vasile Blaga – n.r.) cred că mi-ar trage o smetie de nu m-aş mai ridica de jos, asta ca să înţelegem ce responsabilitate au şefii mari ai partidelor".

Reamintim că o înregistrare audio făcută publică de stiripesurse.ro a relevat dimensiunea tensiunilor din noul PNL şi modul în care mai marii vechiului PNL văd alianţa cu democrat-liberalii.

Mesajul lui Atanasiu

"Noi fără PD nu câştigam preşedintele. Ne-am ţinut de naş şi am făcut un compromis. Altfel nu se putea. Vă mai spun un lucru. Am făcut un lucru, eu zic deştept chiar dacă în Bistriţa e un puţin altfel. Un lucru deştept de ce? Noi am făcut o fuziune paritară în care noi am dat numele partidului, sigla partidului, candidatul la preşedinţie al partidului şi ei ne-au dat sediul (râsete), locaţia în care să funcţionăm.

Gândiţi-vă că avem 28 de judeţe în care noi conducem în fuziunea asta paritară. Mai mult de atât nu puteam obţine. Eu vă spun că le-am dat şi iluzia că o să aibă prim-ministru. N-o să-l mai aibă. Vă dau în scris că nu o să-l aibă!

-Cu toate că nu prea e corect! (spune cineva din sală). (replica lui Atanasiu:) Nu e corect deloc, dar n-am nicio reţinere. Nu-i corect, dar dacă mâine ai prim-ministrul poţi face ce vrei şi ai tot. Deci partidul ăsta va fi al vostru, nu al lor. Să fie foarte clar! A fost şi va fi al nostru.

Am avut nevoie de ei, acum nu mai am nevoie. Le-am spus că dacă pleacă mâine îmi fac un bine. Tot cu 45% rămân şi nu mă mai întreabă nimeni ce e cu Boagiu, ce-i cu Anastase, ce-i cu Boc, ce-i cu dracu şi cu lacu. Îmi fac un bine dacă pleacă… Nu o să plece, nu-s proşti. O să convieţuim cu ei. Liderii lor o să dispară rând pe rând!", a declarat Antanasiu în cadrul unei consfătuiri a vechiului PNL în judeţul Bistriţa, întâlnire la care au participat co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu şi secretarul general al partidului, Marian Petrache.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne