Pedofilul din lift, prins. Surpriză de proporţii: abuzatorul de copii, poliţist la rutieră

După trei zile de la agresarea a doi copii, oamenii legii au pus mâna pe cel ce i-a pus pe părinţii bucureşteni pe jar. Surpriză, potrivit unor surse, presupusul pedofil ar fi poliţist la rutieră.
Pedofilul din lift
Pedofilul din lift (Poliţia Română)

UPDATE: "Pedofilul din lift" a fost reţinut pentru 24 de ore, după audieri care au durat câteva ore.

* * *

UPDATE: Ministrul de Interne Carmen Dan ar trebui să prezinte public scuze, atât părinţilor bieţilor copii cât şi societăţii, în numele Ministerului şi Poliţiei române, transmite Sindicatul Poliţiştilor Diamantul.

"Ne întrebăm cu ce se ocupă oare psihologii de unitate? Doar la comanda şefului, li se trezesc abilităţile profesionale şi găsesc dereglaţi?", mai adaugă sindicaliştii.

* * *

UPDATE: Potrivit unor surse judiciare citate de news.ro, bărbatul reţinut de oamenii legii pentru agresarea a doi copii se numeşte Eugen Stan şi lucreză la Brigada Rutieră a Capitalei, din august 2010. Anterior, bărbatul a fost angajat al Jandarmeriei. Este căsătorit şi are o fiică majoră.

* * *

Pedofilul care ar fi agresat, vineri dimineaţă, doi copii în lift, într-un bloc din Bucureşti, a fost prins de poliţişti, informează digi24.ro. Bărbatul, căutat de patru zile, a fost deja audiat şi, potrivit primelor informaţii, şi-a recunoscut fapta. Potrivit unor surse citate de Realitatea, presupusul pedofil ar fi poliţist la rutieră.

Reamintim că bărbatul este acuzat că a agresat doi minori într-un lift, dintr-un bloc din Capitală, iar televiziunile au difuzat intens imagini video cu el surprinse de camerele de înregistrarea. Aceste imagini ar fi ajutat la prinderea lui, a opinat, pentru digi24. psihiatrul Gabriel Diaconu.

„Nu cred că i-a ajutat informaţia publică (n.r. la prinderea suspectului), ci probele indirecte de pe camerele de supraveghere, există o evidenţă a populaţiei şi e uşor să compari figurile din poze. În măsura în care, faptul că a fost prins pentru o faptă care a fost înregistrată şi pe care a făcut-o, nu îl decade din dreptul de a fi reprezentat de un avocat, cu alte cuvinte, la momentul de faţă, acest ins are prezumţia de nevinovăţie. Faptul că a fost înregistrat nu înseamnă că a fost condamnat de o instanţă”, afirmă Gabriel Diaconu, medic psihiatru.

„Cel mai probabil, procuratura va înainta către o instanţă cererea ca acest om să fie expertizat, el are libertatea să refuze expertiza, dar asta l-ar incrimina mai mult. Dacă această expertiză se va face, trebuie verificat dacă avea discernământ întâi”, a adăugat Gabriel Diaconu.

Reamintim că bărbatul reţinut de poliţişti ar fi agresat doi fraţi, un băiat şi o fetiţă, într-un bloc din cartierul Drumul Taberei. Tatăl copiilor era la serviciu, iar mama internată în spital, unde dădea naştere unui copil, iar cei doi copii au fost lăsaţi în grija unei prietene de familie. La un moment dat, cei mici au mers acasă, foarte aproape, să ia o pungă cu cereale. La întoarcere, au fost acostaţi de individul necunoscut, în lift. Cei de la INML au confirmat că nu a avut loc un raport sexual.

"Mi-a ţinut fiica pe pervazul geamului la etajul 8. Băiatului i-a fost frică să ţipe atunci când a văzut că bărbatul a început să o pipăie pe fetiţă. O ţinea pe pervaz şi mi-a spus că i-a fost frică să alerteze pe cineva sau să ţipe pentru că ar fi putut reacţiona altfel", a declarat mama copiilor, citată de observator TV.

Reamintim că PSD pregăteşte un proiect de modificare a Codurilor Penale care prevede că înregistrările video nu vor mai putea fi folosite ca probe în instanţă.

"Excluderea camerelor de supraveghere din mijloacele de probă ar duce înapoi sistemul judiciar cu 20 de ani. În anii '90, la începutul anilor 2000, orice faptă din spaţiul public risca să rămână cu autor necunoscut. Pe scurt, un autor de omor, pedofil, orice infracţiune gravă cu care ne ocupăm şi pentru care pot să vorbesc poate să rămână în continuare în libertate şi să comită aceste fapte", declara recent şeful Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei, Radu Gavriş, pentru Digi24.

"Toate statele din UE alocă bani şi resurse pentru a monta cât mai multe camere, pentru a putea sesiza, preveni şi chiar a combate infracţiuni comise în spaţiul public. Sunt şi în Bucureşti, nu atât de multe cât ne-am dori, nu atât de performante, dar sunt şi ne ajută foarte mult. În ultimii şase ani de zile nu mai avem niciun omor cu autor necunoscut, toate omorurile au fost soluţionate. În foarte multe din aceste cazuri ne-am bazat pe aceste camere. Sunt cazuri în care autorul a fost prins, reţinut, arestat şi condamnat şi în care probatoriul s-a făcut în special pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere”, a adăugat comisarul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne