PSD "în lupta" cu "poliţia incompetentă". Crima de la metrou, folosită pentru a justifica modificarea codurilor

Pentru a justifica modificarea Codurilor Penale - demers ce i-a scos în stradă pe magistraţi, PSD se foloseşte de crima de la metrou şi pretinde că ceea ce vrea de fapt este să îi apere pe cetăţeni de abuzurile poliţiei şi procurorilor.
OLguta Vasilescu(Ministrul Muncii),
OLguta Vasilescu(Ministrul Muncii), (Florin Chirila/Epoch Times)

UPDATE: Video-ul în care Poliţia, condusă de Carmen Dan, este descrisă ca incompetentă (la fel ca şi procurorii) a fost şters de pe pagina ministrului Muncii şi a PSD Craiova.

***

Dacă codurile penale se modifică în maniera dorită de parlamentari, înregistrările video nu vor mai putea fi folosite ca probe în instanţă. În timp ce poliţia, magistraţi, DIICOT avertizează că dacă acest lucru se va întâmpla, criminali, pedofili, terorişti ar putea scăpa basma curată, Olguţa Vasilescu şi PSD Craiova promovează, pe Facebook, un clip video susţinând că prin folosirea înregistrărilor video, poliţia incompetentă vrea doar să caute ţapi ispăşitori şi nu adevăraţii făptuitori.

„La metrou are loc o crimă. Se poate întâmpla să fii şi tu prin preajmă. Şi se poate întâmpla ca poliţia incompetentă să nu-l identifice pe ucigaş şi să caute un ţap ispăşitor. Iar tu ai putea fi acel ţap ispăşitor. Poliţia ar spune că tu eşti înregistrat pe camerele de luat vederi deşi nu se vede foarte clar. Asta ţi poate întâmpla acum, chiar ţie! Dar dacă se modifică legea, iar Directiva Europeană intră în vigoare, atunci tu vei avea dreptul să ceri expertizarea probei video. Legea poate fi de partea ta! Nu de partea poliţiei sau a procurorilor incompetenţi. Parlamentul trebuie să modifice legile justiţiei în folosul oamenilor. Gata cu ţapii ispăşitori”, transmite videoclipul, potrivit digi24.ro.

Reamintim că, pe de altă parte, CSM, DNA, DIICOT, şi mai tot ce înseamnă mare Parchet, Ministerul Public, poliţişti etc, au atras atenţia că infracţionalitatea va cunoaşte o adevărată recrudescenţă dacă parlamentarii Puterii vor aduce modificări codurilor penale aşa cum vor.

"Excluderea camerelor de supraveghere din mijloacele de probă ar duce înapoi sistemul judiciar cu 20 de ani. În anii '90, la începutul anilor 2000, orice faptă din spaţiul public risca să rămână cu autor necunoscut. Pe scurt, un autor de omor, pedofil, orice infracţiune gravă cu care ne ocupăm şi pentru care pot să vorbesc poate să rămână în continuare în libertate şi să comită aceste fapte", declara recent şeful Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei, Radu Gavriş, pentru Digi24.

"Toate statele din UE alocă bani şi resurse pentru a monta cât mai multe camere, pentru a putea sesiza, preveni şi chiar a combate infracţiuni comise în spaţiul public. Sunt şi în Bucureşti, nu atât de multe cât ne-am dori, nu atât de performante, dar sunt şi ne ajută foarte mult. În ultimii şase ani de zile nu mai avem niciun omor cu autor necunoscut, toate omorurile au fost soluţionate. În foarte multe din aceste cazuri ne-am bazat pe aceste camere. Sunt cazuri în care autorul a fost prins, reţinut, arestat şi condamnat şi în care probatoriul s-a făcut în special pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere”, a adăugat comisarul.

Nu doar dosarele de crimă vor fi dinamitate ci şi cele de pedofilie, explica ofiţerul.

„De curând a fost condamnat un pedofil, a fost trimis în judecată de mai mult timp, care timp de şase ani a acostat copii cu vârste cuprinse între 6 şi 8 ani, pe stradă, cărora le-a făcut diferite avansuri cu tentă sexuală. Majoritatea probelor le-a constituit camerele de supraveghere. Sunt martorul ideal perfect, obiectiv, spre deosebire de cei care percep ceva. (...) Pedofilia este o infracţiune cu un grad de repetabilitate foarte mare. Gândiţi-vă că la acel pedofil a nu-l prinde la timp implică ca alţi copii să fie abuzaţi”, a mai atras atenţia Radu Gavriş, adăugând că nu înţelege logica de a monta camerele de supraveghere, dar nu mai este permisă utilizarea lor în instanţe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne