Percheziţii DNA la Ploieşti. În vizor, primarul Ploieştiului

Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

Procurori DNA efectuează în dimineaţa zilei de marţi percheziţii în 2 locaţii, situate în municipiul Ploieşti, dintre care una este sediul unei instituţii publice. Potrivit digi24, instituţia publică "vizitată" de procurori este primăria din Ploieşti iar vizat ar fi chiar primarul Iulian Bădescu. Acesta ar fi sponsorizat ilegal echipa de fotbal Petrolul Ploieşti, relatează sursa citată.

Iulian Bădescu a declarat într-o intervenţie telefonică la digi24 că au fost efectuate percheziţii inclusiv la locuinţa să şi că se va prezenta la DNA pentru audieri. Bădescu a mai declarat că sponsorizarea echipei de fotbal din Ploieşti este legală.

Totul a fost legal din punct de vedere al finanţării. (...)Noi, practic, nu am finanţat echipa Petrolul Ploieşti, am finanţat performanţa echipei. Până să ajung eu primar, a existat un contract între Primărie şi Societatea de fotbal FC Petrolul Ploieşti.În momentul în care am ajuns primar, a fost sistat fostul contract. Consiliul Local a decis să premieze jucătorii care aduc performanţă pentru că există şi un raport al Curţii de Conturi negativ cu privire la ce se întâmplase până în acel moment. FC Petrolul Ploieşti e o societate privată, ea nu a aparţinut niciodată Primăriei municipiului Ploieşti şi are acţionari privaţi”, a declarat primarul.

Edilul ploieştean a mai precizat că ancheta a fost demarată de investigatorii DNA în urmă cu mai bine de un an, la momentul respectiv fiind declanşată şi urmărirea penală in rem pentru infracţiunea de abuz în serviciu. Municipalitatea ar fi dat asociaţiei Lupii Galbeni în jur de 3 milioane de euro, iar banii ar fi ajuns şi la echipa Petrolul Ploieşti, mai relatează digi24 citând surse judiciare.

Iulian Bădescu (PSD) a câştigat primul său mandat de primar în 2012, pe listele USL-ului, promiţând tuturor pensionarilor din municipiu, în campania electorală, o"pensie municipală" în valoare de 200 de lei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne