PMP primeşte lovitură după lovitură. O parte dintr-o filială judeţeană a decis să treacă la PNL

Andrei Pricopie
18.07.2014

alte articole

Congresul Partidului Mişcarea Populară, 7 iunie 2014, Palatul Parlamentului. În imagine, Elena Udrea
Congresul Partidului Mişcarea Populară, 7 iunie 2014, Palatul Parlamentului. În imagine, Elena Udrea (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
18.07.2014

Partidul Mişcarea Populară, deja izolat pe dreapta în contextul fuziunilor care l-au evitat, se confruntă acum cu o decimare a forţelor sale. După ce o serie de membri marcanţi precum Theodor Baconschi şi Adrian Papahagi au părăsit formaţiunea, PMP a primit o lovitură dură marţi, când un lider important, Sergiu Diacomatu, a devenit preşedinte PNL al sectorului 1, şi o alta mai dură joi, când o mare parte dintr-o filială judeţeană a decis să se mute la PNL.

Potrivit timpolis.ro, o mare parte din filiala judeţeană Timiş a PMP, în frunte cu preşedintele Radu Lambrino şi vicepreşedintele Sorin Munteanu, a luat hotărârea să se mute la PNL. Cu o săptămână în urmă preşedintele PMP, Elena Udrea, s-a dus personal la Timişoara, vizită care se pare că a fost motivată tocmai de această mişcare politică care se pregătea. În mod clar, Udrea nu a reuşit să-i convingă pe aceştia să nu treacă de partea liberalilor, care s-au arătat dornici să-i primească.

„Am decis să facem echipă, prin primirea în PNL Timiş a principalilor lideri ai PMP din judeţ. Acest demers evident că precede pasul mai mare de coagulare a dreptei, pe care îl vom face atunci când PNL va fuziona cu PDL. Momentul fuziunii e tot mai aproape. Noii colegi vor fi foarte bine integraţi în PNL Timiş. Radu Lambrino şi Sorin Munteanu vor fi în biroul teritorial al PNL Timiş. Ceilalţi vor fi la municipal. Vor avea toate drepturile si obligaţiile pe care le are orice membru PNL”, a declarat vineri preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu.

La rândul său, fostul preşedintele al PMP Timiş, Radu Lambrino, a preciza că miza celor care au plecat din PMP, „a celor care fac politică de dreapta”, este să câştige prezidenţialele.

Cred că singurul demers normal pentru a echilibra scena politică e unificarea dreptei

„Eu am fost un constant susţinător al acestei idei a coagulării dreptei. Cât am fost preşedinte al PMP, nu am atacat partidele de dreapta, ci am venit cu soluţii concrete. Ca să fiu corect, mi-am anunţat intenţia de a nu mai candida la preşedinţia PMP Timiş cu mult timp înainte”, a afirmat Radu Lambrino.

Potrivit unor surse din PMP citat de stiripesurse.ro, filiala Timiş a PMP va fi condusă, interimar, de fostul ministru Daniel Funeriu. Sursele respective susţin că de fapt plecarea in corpore la PNL a fostei conduceri are legătură cu faptul că urmau să fie schimbaţi pentru rezultatele slabe din europarlamentare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor