PNL acuză: Coaliţia toxică PSD-ALDE mai taie 500 de milioane de euro din bugetele locale

Conceptul de autonomie locală înseamnă în viziunea coaliţiei să tai bani de la primării şi consilii judeţene, susţine vicepreşedintele PNL Florin Roman, care acuză o nouă lovitură marca PSD-ALDE.
În Parlament, la votarea bugetului pe 2016.
În Parlament, la votarea bugetului pe 2016. (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Andrei Pricopie
20.03.2018

Prin adoptarea Legii pentru aprobarea OUG 90/2017, în forma agreată de majoritatea PSD-ALDE şi prin respingerea pe bandă rulantă a amendamentelor Opoziţiei, se dă o nouă lovitură Consiliilor locale şi judeţene, circa 500 de milioane de euro fiind astfel dirijaţi practic de la investiţiile în drumuri judeţene sau în reţeaua de apă şi canalizare, în zona protecţiei sociale, a atras atenţia marţi, în cadrul unui comunicat de presă, vicepreşedintele PNL Florin Roman.

"Autonomia locală înseamnă în opinia PSD-ALDE să tai bani de la primării şi consilii judeţene, prin pixul lui psdragnea! Înainte de adoptarea acestui act normativ, cheltuielile erau asigurate în proporţie de 100% prin transferuri de la bugetul de stat. Acum PSD-ALDE asigură doar 90% din transferuri, iar autorităţile locale sunt obligate să taie din banii destinaţi investiţiilor locale pentru a compensa deficitul de 10%, care trebuie acoperit pentru protecţia socială. După cum se ştie deja, la finele anului trecut, majoritatea PSD-ALDE a mai dat o lovitură primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene prin diminuarea bugetelor locale cu circa un miliard de euro", a declarat Florin Roman.

În acelaşi timp, liderul PNL susţine că vicepreşedintele PSD Robert Negoiţă, în calitate de preşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România, a propus de curând şi creşterea impozitului pe clădiri rezidenţiale de trei ori şi pentru cele nerezidenţiale de şase ori.

"Iar celor nemulţumiţi de creşterea birurilor, pesedistul Robert Negoiţă le-a spus: Nu vă convine să plătiţi taxe mai mari, mergeţi în Madagascar! Mai îndrăzniţi să credeţi în parlamentarii PSD-ALDE după aceste lovituri date primarilor?!", a conchis Florin Roman.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor