Poliţia anchetează o serie de atacuri cu acid în estul Londrei

Poliţia britanică a cerut publicului să ofere informaţii după o serie de cinci atacuri cu acid care au avut loc joi noaptea în estul Londrei. Mass media britanică a declarat că fiecare victimă a fost atacată cu substanţe corozive la nivelul feţei, şi cel puţin una dintre ele a fost grav rănită.
Ofiţer al Poliţiei Metropolitane din Londra.
Ofiţer al Poliţiei Metropolitane din Londra. (Dan Kitwood/Getty Images)
Andrei Popescu
14.07.2017

Poliţia Metropolitană din Londra a confirmat vineri că tratează incidentele ca fiind interconectate, după ce doi suspecţi pe o motoretă au părut să atace alte patru persoane care foloseau motorete.

În fiecare dintre cele cinci atacuri, care au avut loc într-un interval de mai puţin de 90 de minute, cei doi bărbaţi au aruncat acid sau o substanţă corozivă necunoscută la nivelul feţelor victimelor, conform declaraţiilor poliţiei.

În două dintre cazuri, unul dintre atacatori a furat scuterul victimei.

Una dintre victime a suferit răni foarte grave, în timp ce alte trei victime au fost transportate la spital pentru tratament.

Poliţia a cerut pe Twitter ca cetăţenii să furnizeze informaţii care ar putea duce la identificarea şi prinderea atacatorilor.

Poliţia efectuează o arestare

Atacurile au avut loc pe străzi aglomerate în cartierele Hackney, Stoke Newington şi Islington din estul Londrei, între orele locale 10:25 p.m. şi 11:40 p.m.

Poliţia a precizat că un băiat de 16 ani a fost arestat sub suspiciunea de vătămare corporală gravă şi furt.

Rapoarte neconfirmate publicate pe reţelele sociale au sugerat că unele dintre victime lucrează ca şoferi care efectuează livrări.

Luna trecută, o tânără de 21 de ani şi vărul ei au suferit arsuri grave după ce un bărbat a aruncat asupra lor cu acid prin geamul automobilului ei, în timp ce se aflau la un semafor în estul Londrei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor