Poliţist împuşcat în apropierea Ministerului de Externe din Moscova. Atacatorul ucis

Poliţisti ruşi
Poliţisti ruşi (Captură Foto)
Andrei Popescu
24.08.2018

Un bărbat din regiunea volatilă rusească Caucazul de Nord a împuşcat şi rănit un ofiţer de poliţie în Moscova, au afirmat joi diverşi oficiali.

Comisia de Investigaţii a Rusiei a precizat că atacatorul a tras focuri de armă asupra a doi ofiţeri de poliţie în apropierea principalei clădiri a Ministerului de Externe din centrul Moscovei, potrivit RFE/RL.

Atacatorul – identificat ca Renat Kunaşev, 30 de ani, din provincia Kabardino-Balkaria – a fost rănit de focurile de armă ale altor poliţişti şi ulterior a murit, potrivit agenţiilor de ştiri TASS şi Interfax, citând reprezentanţi ai poliţiei.

Conform rapoartelor, arma folosită de Kunaşev în atac nu conţinea muniţie letală.

Motivele atacatorului nu au fost clare imediat, însă poliţia a precizat că nu crede că bărbatul a avut legături cu militanţii islamişti activi în unele părţi ale Caucazului de Nord.

Militanţii, unii dintre ei jurând loialitate grupului jihadist Statul Islamic, s-au răspândit în regiune după două războaie separatiste în Cecenia.

Incidentul din Moscova are loc la câteva zile după ce militanţii islamişti au lansat o serie de atacuri în Cecenia, provocând moartea a cel puţin 5 tineri militanţi şi rănirea a câtorva ofiţeri de poliţie.

Statul Islamic şi-a asumat răspunderea pentru atacurile din Cecenia din 20 august, care au sfidat afirmaţiile privind stabilitatea făcute de liderul regional Ramzan Kadirov.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor