Ponta: Am solicitat FMI o extensie cu două luni a termenului asumat pentru îndeplinirea reformelor

Victor Ponta, conferinţă de presă la Palatul Victoria. (Epoch Times România)
Epoch Times România
28.01.2013

Premierul Victor Ponta a anunţat luni, la Palatul Victoria, că România a solicitat FMI “o extensie cu încă două luni” a actualului acord care expiră la 31 martie, precizând că practic board-ul FMI va analiza în luna iunie modul în care ţara noastră şi-a îndeplinit obligaţiile asumate în acord.

“Am solicitat o extensie de încă două luni a programului de reforme structurale, astfel încât în reuniunea boardului FMI să putem să prezentăm rezultate cât mai avansate ale procedurilor privind în special companiile de stat", a declarat primul ministru, precizând că „în principiu este agreat acest lucru” de către partenerii internaţionali.

„Acordul cu FMI şi CE se încheie pe 31 martie. Noi am solicitat o amânare a discuţiei în board-ul FMI pentru luna iunie. Este o veste bună pentru că România rămâne sub această umbrelă a acordului cu FMI”, a adăugat Victor Ponta.

În ceea ce priveşte intenţia de a încheia un nou acord, Ponta a spus că „putem demara procedura de a avea un nou acord preventiv, imediat ce avem aprobarea scrisorii în board-ul FMI din luna iunie”.

Întrebat care a fost răspunsul FMI faţă de propunerea prelungirii acordului, Ponta le-a spus jurnaliştilor că cei de Fond vor avea marţi o întâlnire cu ei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor