Preda: Mult iubitul nostru preşedinte merită din plin 2-3 milioane de euro pentru un safari politic african

Cristian Preda
Cristian Preda (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Fostul europarlamentar Cristian Preda, decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti, a comentat ironic turneul în Africa pe care urmează să îl facă preşedintele Klaus Iohannis.

"Spre deosebire de cei sceptici privind vizita lui Klaus Iohannis în patru ţări africane, eu cred că e musai ca preşedintele nostru să meargă în Kenya, Tanzania, Senegal şi Capul Verde. Are foarte multe de învăţat de la cei cu care se va întâlni. Preşedintele kenyan e cel mai bogat om din ţară, ales în ciuda numeroaselor acuzaţii de corupţie la adresa lui: cum să nu-ţi doreşti să vezi un aşa om? Omoloaga sa din Tanzania e cunoscută pentru părerea ei sinceră despre jucătoarele echipei naţionale de fotbal: 'au sânii mici şi sunt urâte, aşa că nu se vor putea mărita prea uşor', a explicat ea ţării şi lumii", a declarat Cristian Preda.

De asemenea, fostul politician a remarcat că şi preşedintele senegalez are ceva "preţios" de oferit: reţeta pentru a-şi prelungi şederea în fotoliul de şef al statului dincolo de cele două mandate prevăzute de Constituţie.

"În fine, preşedintele din Capul Verde merită frecventat: e socialist şi, înainte de a fi ales în această funcţie, a fost 16 ani prim-ministru, aşa că îl poate inspira pe Iohannis în conceperea unei noi rotative, cu el şi Ciolacu actori unici şi de neînlocuit până prin 2039. E, deci, neîndoielnic că mult stimatul şi iubitul nostru preşedinte merită din plin 2-3 milioane de euro pentru un safari politic african. De la Palatul Victoria au fost deja trimişi bănuţii...", a punctat Cristian Preda.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne