Presa americană a analizat jocul Simonei Halep din primul tur. Cinci românce în turul 2 al US Open

Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (WILLIAM WEST / AFP / Getty Images)
Flori Mladin
27.08.2014
Simona Halep (locul 2 WTA) o va întâlni pe Jana Cepelova din Slovacia (locul 65 WTA) în turul 2 al Turneului de tenis US Open. Cepelova a învins-o pe Maria-Teresa Torro-Flor din Spania (locul 62 WTA), tot în trei seturi, scor 2-6, 7-5, 6-1.

Meciul dintre Simona Halep şi Jana Cepelova se va juca astăzi după ora 22:00. Aproape în acelaşi timp, Alexandra Dulgheru o va întâlni pe Maria Şarapova.

Simona Halep a învins-o cu emoţii luni seară pe Danielle Roşe Collins, jucătoare fără clasament, care a primit un wild card la aceasta competiţie. Numărul doi mondial s-a impus, după ce a cedat primul set americancei, cu scorul 6-7(2), 6-1, 6-2.

Meciul Simonei a fost relatat pe larg de presa americană. Sportiva din SUA i-a dat o replică puternică jucătoarei noastre, care şi-a revenit însă la timp şi a evitat să producă surpriza zilei la US Open. Siteul wtatennis.com a analizat meciul Simonei Halep şi a relatat: "Simona a trecut peste testul de colegiu", dar trebuie să-şi îmbunătăţească jocul pentru a ajunge în fazele finale ale competiţiei.

"După o primă jumătate de an absolut incredibilă, Halep a avut câteva prestaţii descurajante, fiind eliminată prematur atât la Cincinnati, cât şi la New Haven. Dar adversara din turul întâi de la US Open, Collins, se află la debutul într-o competiţie sub egida WTA, după ce primise din partea organizatorilor un wild card. Totuşi, jucătoarea din SUA nu a părut deloc o jucătoare de colegiu, reuşind să impresioneze în primul set, adjudecat la tie-break. Halep a revenit, graţie experienţei, dar în ciuda scorului categoric din seturile doi şi trei, diferenţa nu a fost atât de mare", notează wtatennis, citat de Prosport.

Wtatennis a mai fost făcută precizarea că dacă Simona ar fi fost eliminată luni seară, ar fi fost o premieră la US, deoarece niciodată la US Open capul de serie numărul unu sau doi nu a fost eliminat în partida inaugurală.

Anul acesta, Simona Halep a ajuns în sferturi la Melbourne, a disputat finala la Roland Garros şi a fost eliminată în semifinale la Wimbledon.

Româncele la US Open ultimul turneu de Grand Slam al anului

Monica Niculescu (locul 68 mondial) a învins-o, marţi, cu scorul de 6-7 (5/7), 6-1, 7-5, pe Iaroslava Şvedova din Kazahstan (locul 50 WTA), devenind a cincea jucătoare din România care a acces în turul 2 al US Open, ultimul Grand Şlam al anului.

Aceasta va juca în turul doi cu sportiva Barbora Zahlavova Strycova din Cehia (locul 30 WTA), care a trecut de Ashleigh Barty din Australia, scor 6-1, 6-3.

Calificarea în turul doi la US Open este recompensată cu 60.420 de dolari şi 70 de puncte WTA.

Tot marţi, Sorana Cîrstea (locul 80 WTA) a învins-o cu scorul de 6-1, 6-1 pe sportiva britanică Heather Watson (locul 46 WTA).

Luni, Irina-Camelia Begu (locul 61 WTA) şi Alexandra Dulgheru (locul 95 în ierarhia mondială), s-au calificat în turul doi al turneului american.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor