Preşedintele Iohannis şi-a început vizita la Madrid

Klaus Iohannis, 14 mai 2015 (Eugen Horoiu / Epoch Times România)
Loredana Diacu
13.07.2015

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns duminică în Spania, unde efectuează, până marţi, o vizită oficială, la invitaţia Regelui Felipe al VI-lea.

În cursul zilei de luni, şeful statului va fi primit la Palatul Zarzuela, reşedinţa oficială a suveranului, de Regele Felipe al VI-lea, cu care va avea convorbiri oficiale. Ulterior, preşedintele va fi primit la Palatul Moncloa de premierul spaniol Mariano Rajoy, cu care va avea convorbiri oficiale şi în particular. Cei doi vor susţine o declaraţie comună de presă, relateaza Agerpres.

Tot în cursul zilei de astăzi, preşedintele Iohannis şi soţia sa vor participa la dejunul oficial oferit de Regele Felipe al VI-lea şi Regina Letizia, la care vor mai lua parte si preşedintele Guvernului spaniol, Mariano Rajoy, preşedinţii Camerei Deputaţilor, Senatului, Tribunalului Suprem şi Tribunalului Constituţional, personalităţi din mediile politic, economic, academic, cultural, reprezentanţi ai comunităţii române din Spania.

Pe agenda preşedintelui figurează, de asemenea luni, şi o întâlnire cu români din Spania. Reamintim ca anterior vizitei şeful statului la Madrid, Federaţia asociaţiilor de români din Europa (FADERE) i-a adresat acestuia o scrisoare deschisă, cerându-i ca în întâlnirile cu oficialii spanionli să susţină cauza românilor care locuiesc acolo. Românii care traiesc in Spania cer sa fie trataţi la fel ca toţi ceilalţi cetăţeni europeni şi solicită ca România să semneze un tratat bilateral de dublă cetăţenie cu Spania, încât românii care vor să devină şi cetăţeni spanioli să nu fie obligaţi să îşi piardă cetăţenia română. Mai multe informatii pe acest subiect, puteti accesa aici.

Marţi, şeful statului va fi primit de preşedintele Senatului spaniol, Pio Garcia-Escudero.

Klaus Iohannis este însoţit în vizita sa la Madrid de consilierii prezidenţiali Dan Mihalache, Andrei Muraru, Cosmin Marinescu, Leonard Orban şi secretarul de stat în MAE, George Ciamba.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor