Priorităţile României în UE, pe masa discuţiilor dintre Cioloş şi europarlamentarii români

Premierul Dacian Cioloş a discutat vineri cu europarlamentarii români, întrevedere ce face parte dintr-un proces permanent de consultare iniţiat de şeful Executivului.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / Getty Images)
Andrei Pricopie
09.07.2016

Impactul referendumului din Marea Britanie asupra României, statelor membre şi viitorului Uniunii Europene a fost principalul subiect de discuţie abordat în cadrul întrevederii de vineri dintre premierul Dacian Cioloş şi europarlamentarii români de la Bruxelles.

Premierul Cioloş a subliniat faptul că prioritatea României, în contextul negocierilor care vor urma, este asigurarea nediscriminatorie a drepturilor cetăţenilor români, dar şi relansarea proiectului european, iar în acest sens Guvernul se bazează şi pe sprijinul europarlamentarilor români.

„Prin activitatea dumneavoastră în Parlamentul European şi legătura directă cu cetăţenii, sunteţi în poziţia de a influenţa în sens pozitiv toate aceste schimbări esenţiale pentru viitorul Uniunii Europene. Este important, de asemenea, ca România să joace un rol activ în relansarea proiectului european şi să arate că este în continuare ataşată valorilor şi principiilor fundamentale ale Uniunii Europene, pledând pentru o Uniune mai puternică, inclusivă şi integrată. În acest context este cu atât mai important să pregătim şi să valorificăm preluarea si exercitarea Preşedenţiei Consiliului Uniunii Europene în anul 2019”, a declarat prim-ministrul Dacian Cioloş.

Premierul a menţionat faptul că decizia Marii Britanii de a ieşi din UE poate crea şi oportunităţi economice pentru toate statele membre, iar România va trebui să se profileze într-un mod proactiv, consistent şi predictibil la nivel european pentru a beneficia de aceste oportunităţi.

Printre subiectele discutate se numără şi funcţionarea spaţiului Schengen, securitatea frontierelor externe, politica de migraţie şi azil, vizele pentru Canada, Republica Moldova şi relaţia cu UE, Planul Juncker, revizuirea Cadrului Financiar Multianual post 2020.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor