Procuratura cere demiterea lui Ilan Şor din funcţia de primar

Reţinut pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, controversatul om de afaceri Ilan Şor riscă să rămână şi fără fotoliul de primar al oraşului Orhei
Ilan Shor, fostul preşedinte al Băncii de Economii (wikipedia.org / Ilan_Shor)
Anişoara Chiriac
04.07.2016

În cadrul unui briefing de presă, mai mulţi reprezentanţi ai fracţiunii „Pentru Orhei” din consiliul orăşenesc au declarat că Procuratura Anticorupţie a cerut suspendarea lui Ilan Şor din funcţia de primar.

„Suntem obligaţi de către procuratură să punem demiterea lui Ilan Şor pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului local şi deci, la următoarea şedinţă va fi discutată suspendarea primarului.”

Totodată, fracţiunea „Pentru Orhei” a ţinut să-şi manifeste nemulţumirea faţă de cererea Procuraturii Anticorupţie de a pune la vot suspendarea lui Ilan Şor din funcţia de primar. Potrivit şefului fracţiunii, procuratura ar fi la cheremul mai multor organizaţii non-guvernamentale şi organizaţii media care îl vor pe Şor arestat. Acesta însă nu a oferit detalii referitor la presupusele ONG-uri şi mass –media care ar influenţa Procuratura Anticorupţie.

Membrii fracţiunii „Pentru Orhei” şi-au reiterat solidaritatea cu primarul aflat acum în arest preventiv, anunţând că se pregătesc proteste de amploare care vor continua până când Ilan Şor va fi eliberat.

Reprezentanţii fracţiunii au mai declarat că vor apela şi la misiunile internaţionale pentru a cere stoparea acestor acţiuni.

Şedinţa consiliului din Orhei va avea loc marţi, iar pe agenda şedinţei, la cererea procurorilor, este inclusă şi demiterea lui Ilan Şor din funcţia de primar. Procuratura Anticorupţie îşi argumentează cererea prin faptul că Ilan Şor ar putea comite şi alte infracţiuni aflându-se într-o funcţie publică.

Ilan Şor a fost reţinut pentru 30 de zile pe 22 iunie. El este bănuit de evaziune fiscală şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari într-un dosar diferit de cel al fostului premier moldovean Vlad Filat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor