PSD aruncă bomba - Votul în cazul Şova ar putea fi reluat. Liberalul Cristian Bodea reacţionează

Dan Şova
Dan Şova (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
11.05.2015

Nu a trecut mult de când magistraţii CCR au stabilit că hotărârea Senatului în cazul solicitării DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării senatorului PSD Dan Şova este neconstituţională. Astăzi, motivarea instanţei a fost publicată în Monitorul Oficial. Ce se va întâmpla acum? Se va relua votul în cazul Şova, sau se va da o nouă hotărâre care să fie în acord cu prevederile constituţionale, mai precis una prin care se încuviinţează ridicarea imunităţii acestuia. Senatorul PSD Ioan Chelaru, purtător de cuvânt al Biroului Permanent al Senatului, este de părere că va trebui dat un nou vot în plen.

"CCR va trimite şi Senatului decizia şi va fi publicată în Monitorul Oficial. În prima şedinţă a Biroului Permanent vom pune în discuţie calea de urmat. Cred că drumul de urmat este dezbatere în Comisia juridică, stabilirea unei hotărâri în săptămâna următoare, după o şedinţă în plen a Senatului, probabil un nou vot. Aşa cred. Am văzut puncte de vedere care vorbesc despre reinterpretare. Atât timp cât CCR a declarat neconstituţională întreaga hotărâre, asta înseamnă că şi votul este neconstituţional, deci toată procedura, şi atunci va trebui să refacem procedura", a declarat Ioan Chelaru, la finalul şedinţei Biroului Permanent al Senatului, citat de Agerpres.

În opinia senatorului PSD, ni se poate pune problema reinterpretării votului iar cine vorbeşte despre acest lucru, fie nu cunoaşte situaţia, fie acţionează aşa cu rea credinţă.

"Dacă CCR a spus foarte clar că este o problemă cu hotărârea, care este dată în principiu în baza unor acte normative care au fost declarate în urmă cu 10 ani sau 7 ani neconstituţionale, dar care nu au fost modificate, în aceste condiţii toată procedura care s-a desfăşurat în ziua respectivă este neconstituţională şi va trebui refăcută. Ceea ce cred că se va întâmpla. Vom vedea ce, nu hotărăsc eu, am spus doar un punct de vedere", a subliniat Ioan Chelaru.

Liberalii reacţionează

Pe de altă parte, chestorul Senatului, senatorul PNL Cristian Bodea, este de părere că singura variantă viabilă, care ar respecta Constituţia, ar fi ca Tăriceanu să dea o Hotărâre de încuviinţare a arestării senatorului PSD Dan Şova.

"PNL doreşte ca Tariceanu să dea de data aceasta o Hotărâre de încuviinţare a arestării senatorului Dan Şova. Până acum au tot încercat altceva, dar nu le-a ieşit. Mai întâi au forţat o Non-Hotărâre, i-am contestat, CCR a spus că nu e bine. Apoi, s-au chinuit să dea o Hotărâre de respingere, i-am contestat, CCR le-a spus că nu e bine. Acum, ar fi cazul să încerce ultima variantă de Hotărâre rămasă, cea de încuviinţare.

Iar dacă au dubii că nu ar fi legal aşa ceva, să o conteste PSD la CCR, să vedem ce verdict primesc şi cine are dreptate. Le atrag atenţia, însă, celor de la PSD că o Hotărâre de încuviinţare ar respecta Constituţia şi legile în vigoare, aşa că CCR nu va spune niciodată că este neconstituţională", a declarat Cristian Bodea pentru Epoch Times.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor