Rareş Bogdan, "tulburat" de declaraţiile lui Orban: A fost mai violent în limbaj decât de obicei

Ludovic Orban si Rares Bogdan
Ludovic Orban si Rares Bogdan (Epoch Times România)
Loredana Diacu
02.08.2021

Europarlamentarul Rareş Bogdan s-a declarat "tulburat" de afirmaţiile făcute, duminică, de preşedintele formaţiunii, Ludovic Orban, cu privire la ingerinţele din afara partidului în campania pentru alegerile interne pentru şefia PNL.

„Cred că sunt exagerări. Cine ştie, poate domnul Orban se uită la alte lucruri decât mă uit eu, nu-mi dau seama. L-am ascultat şi eu şi am rămas puţin tulburat de discursul domniei sale de astăzi. Era într-un fief care-l susţine într-o proporţie destul de mare şi probabil de asta a fost puţin mai violent în limbaj decât de obicei. Domnia sa de obicei e un om destul de ponderat. Eu vă spun că nu-mi doresc să intru în polemică cu, încă, preşedintele partidului”, a afirmat Rareş Bogdan într-o intervenţie telefonică, duminică seară, la România Tv.

Nu în ultimul rând, Bogdan i-a replicat lui Ludovic Orban, după ce acesta a susţinut că „mulţi din cei care astăzi îşi clamează susţinerea pentru Cîţu nu-l consideră capabil să conducă partidul”. În acest context, europarlamentarul a afirmat că unul dintre motivele pentru care îl susţine pe Florin Cîţu este acela că, în ultimii 30 de ani, atunci când au pierdut alegerile, preşedinţii în funcţie au renunţat la poziţiile lor în partid, lucru pe care Orban nu l-a făcut.

„Îl susţinem pe Florin Cîţu pentru o chestiune extrem de simplă: 30 de ani preşedintele Partidului Naţional Liberal, atunci când a pierdut alegerile, a demisionat. Este prima dată în 30 de ani când preşedintele partidului nu a plecat frumos de la conducerea partidului, cum a făcut şi Crin Antonescu, cum a făcut şi Valeriu Stoica, cum au făcut şi o mulţime de alţi preşedinţi ai PNL de-a lungul timpului. Asta-i tot. Şi Theodor Stolojan, şi Alina Gorghiu, şi Vasile Blaga… Dar, mă rog, nu vreau să intru în polemică cu domnia sa, chiar nu doresc să intru cu încă preşedintele partidului nostru”, a mai afirmat Rareş Bogdan.

Rareş Bogdan a comentat şi pe tema scandalului de la alegerile PNL Timişoara, unde mai mulţi membrii ai taberelor adverse aproape s-au luat la bătaie.

„Nu mă bat eu, eu sunt un om care aleg cartea, nu m-am bătut în viaţa mea şi nici nu am de gând să mă bat, decât pe idei. Îmi pare rău că nu m-am dus, pentru ca aş fi potolit spiritele.”, a susţinut Bogdan.

Reamintim că prezent duminică la Focşani la alegerile pentru PNL Vrancea, liderul formaţiunii Ludovic Orban a acuzat că persoane din afara PNL "îşi bagă coada" în democraţia internă a partidului şi folosesc mijloace nedemocratice:

”Le atrag atenţia celor din exteriorul Partidul Naţional Liberal care îşi bagă coada, de două luni, în democraţia internă, care folosesc instrumente nedemocratice, care sucesc mâinile la spate, care arată pisica, care umblă la scheletele din dulap ale unora şi altora, că nu cedez. Exact ca la Mărăşeşti, Mărăşti şi Oituz. Indiferent câţi vor fi în jurul meu, voi da bătălia până la capăt. Şi voi da bătălia cu toată forţa pe care o am, voi da bătălia pentru Partidul Naţional Liberal, voi da bătălia pentru România! Îmi doresc un partid Naţional Liberal liber, cu oameni pe propriile picioare, care decid conform propriilor conştiinţe şi conform propriei evaluări şi discernământ."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor