Răsplătiţi pentru bună purtare. Dinu Pescariu şi Claudiu Florică scapă de acuzaţiile din dosarul Microsoft

Sediul DNA
Sediul DNA (Epoch Times România)

Procurorii DNA au clasat acuzaţiile de dare de mită şi cumpărare de influenţă aduse lui Dinu Pescariu, Dragoş Stan şi Claudiu Florică în dosarul "Microsoft", decizia fiind luată ca urmare a cooperări acestora cu oamenii legii.

Potrivit Mediafax, în rechizitoriul prin care au fost trimişi în judecată luni fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan "Pinalti" şi oamenii de afaceri Nicolae Dumitru "Niro" şi Dorin Cocoş, procurorii DNA au arătat că se clasează cauza faţă de Dinu Pescariu, Dragoş Stan şi Claudiu Florică, în cazul mai multor fapte de corupţie, pentru care aceştia au fost iniţial cercetaţi în dosarul "Microsoft".

Dinu Pescariu, Claudiu Florică şi Dragoş Stan au scăpat astfel de urmărirea penală pentru fapte de dare de mită şi cumpărare de influenţă.

Motivul pentru care anchetatorii au decis clasarea cauzei faţă de cei trei este acela că aceştia au fost martori denunţători şi le-au spus încă de la începutul anchetei procurorilor faptele pe care le-au comis în trecut.

Amintim că, în acest dosar, Dorin Cocoş, Pinalti şi Niro sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Gabriel Sandu de luare de mită în formă continuată şi spălare de bani.

Conform procurorilor DNA, Cocoş a cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Ştefan şi Gabriel Sandu, pentru a interveni în achiziţionarea dreptului de utilizare a licenţelor Microsoft. Din această sumă, 15,7 milioane de euro ar fi ajuns în contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.

Megadosarul de corupţie legat de licenţele Microsoft pentru şcoli, în care DNA estimează un prejudiciu de un miliard de euro, a zguduit scena politică românească când DNA a cerut ridicarea imunităţii şi începerea urmăririi penale în cazul a nouă foşti miniştri acuzaţi că ar fi luat mită sume fabuloase de bani pentru a favoriza mari firme, ca să obţină contracte cu statul.

Mai exact, este vorba despre Gabriel Sandu, Şerban Mihăilescu, Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme, Dan Nica, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu şi Adriana Ţicău.

Elena Udrea a fost şi ea în arest preventiv în acest dosar, în perioada 11-17 februarie, ulterior fiind plasată în arest la domiciliu. Procurorii DNA o acuză pe Udrea de spălare de bani şi trei fapte de trafic de influenţă - fapte în legătură cu încheierea şi derularea acordului cadru de licenţiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente şi a actelor adiţionale la acestea, fapte în legătură cu derularea contractului e-România şi fapte în legătură cu pretinderea şi primirea a 500.000 de euro.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne