Rectorul SNSPA, dezlănţuit: "AUR nu este partid, ci o rangă politică a Kremlinului în România"

Remus Pricopie
Remus Pricopie (Epoch Times România)
Ana Ion
12.03.2024

AUR este o structură artificială, creată de la bun început pe zgomot şi scandal, adică singurul mod prin care poate atrage atenţia opiniei publice într-un interval scurt de timp, cu scopul de a dezbina România, susţine rectorul SNSPA, Remus Pricopie, într-un interviu acordat Aktual24.ro.

Întrebat despre faptul că, în ultimul sondaj de opinie realizat de INSCOP, AUR are aproape 21% la europarlamentare, dar doar 17,4% la locale, Pricopie a răspuns:

"Cu riscul de a repeta ceva ce am mai spus de mai multe ori, până acum, atunci când vorbim despre AUR, trebuie să subliniem că nu discutăm despre o formaţiune politică în sensul clasic al cuvântului. În opinia mea, AUR este o structură artificială, creată de la bun început pe zgomot şi scandal, adică singurul mod prin care poate atrage atenţia opiniei publice într-un interval scurt de timp, cu scopul de a dezbina România.

În plus, comparăm AUR cu alte aşa-zise partide suveraniste, de extremă dreapta, din Europa occidentală, care au exact acelaşi tip de comportament politic. Aceste formaţiuni au toate rădăcini financiare şi mesaje publice care le leagă de Moscova, iar Moscova nici măcar nu se mai fereste să-şi asume public 'paternitatea'.

A spus-o Dmitri Medvedev, într-un interviu, în mod explicit: 'Sarcina noastră este de a-i susţine pe aceşti politicieni şi partidele lor din Occident în toate modurile posibile, ajutându-i apertum [în mod deschis] şi secretum [în secret] să obţină rezultate decente în alegeri'", a declarat rectorul SNSPA.

Articolul integral poate fi citit aici.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor