Revolta din penitenciare. Prună: Suntem într-o situaţie de criză. Nu serveşte nimănui schimbarea conducerii ANP

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, nu intenţionează să-i solicite demisia şefului Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) pe fondul protestelor declanşate de deţinuţi în jumătate din închisorile din ţară.

"Nu am luat în calcul nicio cerere de demisie, pentru că suntem într-o situaţie de criză (...) şi măsurile administrative nu pot fi adoptate în situaţii de criză. Nu serveşte nimănui acum să avem o schimbare a conducerii ANP, ceea ce nu înseamnă că nu evaluez foarte serios performanţa managerială a conducerii ANP.

De altfel să ştiţi că lucrez şi pentru schimbarea condiţiilor de evaluare a performanţei la nivelul ANP, dar, repet, nu pe criză, lucram la asta dinainte", a declarat joi ministrul Justiţiei, citat de Agerpres.

Raluca Prună a explicat că într-adevăr nu este mulţumită de conducerea ANP, însă trebuie să respecte anumite reguli în ceea ce priveşte evaluarea acesteia.

"Nu sunt mulţumită (de conducerea ANP — n.r.), am mai spus, avem nişte reguli în această ţară, trebuie să lucrez cu această instituţie şi cred că este în interesul persoanei condamnate, pentru că noi, sigur, facem rating aici, dar interesul prim este al persoanei condamnate, al victimelor de care noi uităm şi al societăţii în sens larg ca Ministerul Justiţiei, ministrul să conlucreze cu ANP", a explicat Raluca Prună.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne