Rusia: Avion Boeing ia foc la aterizarea în Soci. Pasagerii şi membrii echipajului scapă cu viaţă

Avionul companiei Utair care a luat foc în timpul aterizării în Soci, Rusia, 1 septembrie 2018
Avionul companiei Utair care a luat foc în timpul aterizării în Soci, Rusia, 1 septembrie 2018 (Captură Imagine)

Un avion de pasageri a ieşit de pe pistă şi a luat foc în timpul aterizării în oraşul Soci din Rusia., fiind rănite 18 persoane, au declarat oficialii.

Zborul UT579, un avion Boeing 737-800 operat de compania aeriană rusească Utair, avea la bord 164 de pasageri şi şase membri ai echipajului şi venea din Moscova, potrivit BBC.

O parte din persoanele rănite au suferit arsuri iar altele intoxicare cu monoxid de carbon, au adăugat oficialii.

Un purtător de cuvânt al aeroportului din Soci a precizat că un angajat al aeroportului a suferit un atac de cord fatal, în timpul operaţiunii de salvare.

Avionul a încercat să aterizeze în condiţii de vânt intens şi ploaie torenţială în dimineaţa de sâmbătă, conform informaţiilor apărute în presa rusă.

Trenul de aterizare şi o aripă a avionului au fost afectate în momentul în care acesta a ieşit de pe pistă şi apoi motorul a luat foc. Incendiul a fost stins ulterior.

Trei dintre răniţi sunt copii.

În urma incidentului, Comisia de Investigaţii a Rusiei a lansat o urmărire penală „privind suspiciunea de servicii neadecvate cu risc pentru sănătatea clienţilor”.

Luna trecută, un elicopter al companiei Utair s-a prăbuşit în nord-vestul Siberiei şi a provocat moartea a 18 persoane.

Prăbuşirea fatală a unui avion rusesc pe aeroportul Domodedovo din Moscova, în luna februarie, a ridicat din nou temeri în legătură cu siguranţa naţională a transportului aerian.

Incidentul din februarie a fost cea de-a treia prăbuşire majoră a unui avion în Rusia, începând cu 2015.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe