Doi morţi şi zeci de răniţi într-o explozie pe o autostradă în Bologna

Pompieri la scena incidentului care a avut loc în apropierea oraşului italian Bologna, 6 august 2018.
Pompieri la scena incidentului care a avut loc în apropierea oraşului italian Bologna, 6 august 2018. (Getty Images)
Andrei Popescu
07.08.2018

Cel puţin două persoane au fost ucise şi alte câteva zeci au fost rănite, luni, după ce două camioane au intrat în coliziune pe o autostradă în apropierea aeroportului din Bologna, în nordul Italiei, provocând o explozie masivă.

Imaginile video de la faţa locului au arătat o minge imensă de foc şi nori de fum negru ridicându-se spre cer după coliziune.

Cel puţin două persoane au fost ucise şi peste 67 au fost rănite în incident, au declarat repezentanţi ai poliţiei. Aproximativ 12 răniţi au suferi arsuri grave.

Poliţia a declarat că a închis porţiunea de autostradă unde a avut loc accidentul, precum şi zona învecinată din Borgo Panigale, un cartier periferic al oraşului Bologna, potrivit Express.co.uk.

“Se recomandă ca oamenii să nu se apropie de zonă”, au anunţat reprezentanţii forţelor de ordine pe Twitter, postând alături o imagine cu pagubele provocate de incident.

Explozia a avut loc după ce un camion care transporta automobile s-a ciocnit pe un pod cu un alt camion care transporta materiale inflamabile, conform rapoartelor media locale.

O parte a podului s-a prăbuşit ca urmare a exploziei şi focul a cuprins încă un automobil parcat sub pod, unde alte câteva automobile au luat foc şi au explodat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor