Scandalul Hexi Pharma. Controale la Ministerul Sănătăţii şi la spitale

Corpul de control al premierului face verificări la mai multe spitale, urmând să verifice legalitatea contractelor de achiziţii a dezinfectanţilor.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Corpul de Control al primului ministru a început verificări la Ministerul Sănătăţii şi la patru spitale din Capitală, în vederea verificării contractelor de achiziţii pentru dezinfectanţi.

Spitalele vizate sunt Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, Floreasca, Spitalul Clinic de Urgenţă Universitar Bucureşti, Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Ioan şi Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri Bucureşti, se precizează într-un comunicat de presă al Guvernului.

Potrivit evz.ro, premierul Cioloş a ajuns la Ministerul Sănătăţii, fiind însoţit de şeful Corpului de control, Valentin Mircea. Premierul, care deţine şi interimatul la Ministerul Sănătăţii, a refuzat să facă declaraţii de presă la sosirea în Minister.

Controlul are loc pe fundalul uriaşului scandal al dezinfectanţilor diluaţi, testele dispus de Guvern şi efectuate de ICECHIM indicând neconformităţi la toate eşantioanele verificate.

Tot astăzi, Parchetul General a pus sub învinuire Hexi Pharma, acuzaţiile fiind de zădărnicirea combaterii bolilor şi falsificare de produse.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură