Se pot construi instrumente muzicale din legume? Orchestra de Legume din Viena a reuşit (video)

Distractiva orchestră care foloseşte „instrumente” realizate din legume proaspete înaintea fiecărui concert.
Orchestra Vegetală din Viena
Orchestra Vegetală din Viena

Se spune că muzica hrăneşte sufletul, dar Orchestra Vegetală din Austria, merge mult mai departe cu concertele sale: alimentează şi corpul, literalmente.

Orchestra de Legume din Viena interpretează muzica cu „instrumente” realizate din legume. De la flaute făcute din morcovi până la viori care în realitate sunt praji. Fondată în 1998 îşi are sediul central în capitala muzicală a Europei (Viena, Austria), iar membrii săi provin din diverse domenii artistice, cum ar fi muzică, artizanat, design, etc. Cum „instrumentele” lor sunt perisabile, ele trebuie pregătite înainte de fiecare spectacol, iar cu resturile care rămân după fabricarea acestora gătesc o supă care este împărţită publicului prezent la spectacole.

Cu o oră înainte de începerea concertului, muzicienii se îndreaptă către cea mai apropiată piaţă şi răscolesc tarabele în căutarea celor mai bune legume de sezon. În timp ce publicul se adună în sală, membrii orchestrei lucrează frenetic în culise la construirea „instrumentelor”. Bucăţi de morcov zboară prin aer, dovlecii întră în panică. Dar, la final totul iese bine. Nu este timp de pierdut acum, luminile sunt aprinse şi concertul trebuie să înceapă.

Sunetul este la fel de bun ca şi gustul? Judecaţi singuri după ce veţi viziona videoclipul prezentat.