Şefa FMI se întâlneşte cu Merkel pentru a discuta despre reducerea datoriei elene

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde, s-a întâlnit cu Angela Merkel pentru a discuta despre criza datoriei elene.
Christine Lagarde
Christine Lagarde (Captură Foto)

După întâlnirea de miercuri, Lagarde a declarat că datoria Greciei trebuie să fie restructurată în mod semnificativ, dar că acest lucru nu necesită iertarea datoriei din partea creditorilor naţiunii din Mediterană, marcând o aparentă schimbare în viziunea sa politică.

Germania şi alţi creditori din zona euro au respins în mod categoric noţiunea reducerii datoriei elene, iniţial generându-se neînţelegeri privind mecanismul financiar global din acest motiv.

Totuşi, Lagarde a declarat postului german de televiziune ARD că este mult mai încrezătoare în privinţa perspectivelor Greciei de a-şi rezolva criza datoriilor.

“Dacă sunt aplicate reformele nu mai este nevoie de o reducere a datoriei, ci de o prelungire semnificativă a maturităţii, [şi] o limitare semnificativă a ratei dobânzii; acestea vor trebui discutate în mare detaliu ulterior pe măsură ce se înregistrează progrese pe frontul reformelor”, a susţinut Lagarde.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie