Şeful ASF va fi chemat în faţa Parlamentului după explozia preţurilor la RCA. I se cere capul în BEX-ul PNL

Presedinte ASF, Nicu Marcu
Presedinte ASF, Nicu Marcu (Epoch Times România)
Loredana Diacu
07.02.2022

Şedinţa conducerii PNL de luni a fost una cu scântei. Unul dintre liderii PNL din teritoriu a solicitat, în Biroul Executiv, demisia şefului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Nicu Marcu, în contextul în care preţul poliţelor RCA s-a dublat şi chiar triplat în anumite cazuri, potrivit surselor Epoch Times.

Spre exemplu, la transportul internaţional RCA a crescut de la 5.950 de lei la 18.000 de lei per camion, la Dacia Logan a crescut de la 360 la 700 lei, iar în construcţii transport intern de la 1.995 la 3.800 de lei.

Solicitarea a venit din partea lui Adrian Cosma, preşedintele PNL Satu Mare, care s-a adresat colegilor săi pe un ton cât se poate de imperativ, ridicând tonul.

În replică, şeful PNL, Florin Cîţu, nu a fost de acord cu cererea de demisie, însă a propus o audiere a lui Nicu Marcu în Parlament, ţinând cont de faptul că ASF se află în subordinea legislativului.

La rândul său, prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a criticat modul în care ASF a acţionat sau, mai bine zis nu a acţionat, în ultima vreme. Astfel, liderul liberal a subliniat că ASF nu a acţionat ca reglementator din timp şi practic a scos de pe piaţa românească societăţile mari de Asigurări cu capital românesc lăsându-i să greşească ani la rând. Mai mult, Rareş Bogdan acuză ASF că a lăsat piaţa austriecilor şi francezilor.

Merită menţionat că şeful ASF, Nicu Marcu, este un fost parlamentar USL, propus în funcţie de PNL, dar considerat un apropiat al preşedintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, precum şi al "baronului" PSD Paul Stănescu. De altfel, el a fost votat în funcţie de către plenul Parlamentului, prin voturile PSD şi PNL, în urma unei înţelegeri între cele două partide.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor