Semnal din diaspora: Dan Stoenescu, prima victimă a Congresului pentru românii de pretutindeni

Demiterea lui Dan Stoenescu nu trebuie să rămână fără urmări, întregul Departament pentru politici pentru românii de pretutindeni trece în aceste momente prin haos, a atras atenţia Federaţia asociaţiilor de români din Europa.
Dan Stoenescu, Ministrul delegat pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni
Dan Stoenescu, Ministrul delegat pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Schimbarea lui Dan Stoenescu din funcţia de ministru pentru românii din diaspora este bine-venită ţinând cont de activitatea sa defectuoasă din fruntea acestei instituţii, a transmis miercuri, în cadrul unui comunicat de presă, Federaţia asociaţiilor de români din Europa (FADERE).

"Spre exemplu, în campania de informare asupra votului prin corespondenţă, deşi a consumat foarte mulţi bani pentru plimbări scumpe, a înregistrat rezultate dezastroase: dintre milioanele de români plecaţi peste hotare, doar 1.000 s-au înscris pentru votul prin corespondenţă şi abia 300 au cerut să se înscrie în registrul electoral.

Cel mai probabil la decizia prim-ministrului de a-l schimba pe Dan Stoenescu a fost şi implicarea lui în organizarea Congresului românilor de pretutindeni", se arată în comunicatul citat.

Federaţia asociaţiilor de români din Europa a arătat că, în perioada 24-25 iunie, a avut loc în Bucureşti "ceea ce s-a vrut să fie un congres al românilor de pretutindeni". "Deşi organizarea evenimentului a fost proastă, nereprezentativă şi a încălcat toate prevederile legale, Dan Stoenescu şi-a asumat acest fiasco".

"Să sperăm că demiterea lui Dan Stoenescu nu va rămâne fără urmări. Întregul Departament pentru politici pentru românii de pretutindeni trece în aceste momente prin haos. Proiectele respinse nu au primit încă o motivaţie a refuzului de finanţare, iar majoritatea dintre cele pentru care s-a promis sprijin, încă nu au primit banii. Poate Corpul de control al Prim-ministrului Dacian Cioloş ar putea să se intereseze şi de această situaţie", a declarat Daniel Tecu, preşedintele FADERE.

Pe de altă parte, Federaţia asociaţiilor de români din Europa şi-a exprimat aprecierea faţă de dispoziţia Guvernului de a reface legăturile dintre românii din afara graniţelor şi instituţiile din ţară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne