Senat: Horia-Razvan Gârbea (USL) şi Vladimir Simon (PDL), votaţi pentru funcţiile de vicepreşedinţi ai ICR

Institutul Cultural Român
Institutul Cultural Român (Mihut Savu / Epoch Times)
Liviu Şerbănescu
18.09.2012

UPDATE

Horia-Răzvan Gârbea şi Vladimir Simon au fost votaţi marţi, în plenul Senatului, pentru a deveni vicepreşedinţi ai Institutului Cultural Român.

Horia Răzvan Gârbea a primit 73 de voturi "pentru", două voturi "împotrivă" şi două abţineri, iar Vladimir Simon - 72 de voturi "pentru", patru împotrivă şi două abţineri.

***

În vederea ocupării celor două funcţii de vicepreşedinte la Institutul Cultural Român, Horia-Razvan Gârbea şi Vladimir Simon vor fi audiaţi marţi în comisiile de specialitate din Senat.

Gârbea a fost propus de grupurile PSD şi PNL, în timp ce Simon a fost propunerea grupului PDL, relevă Agerpres.

În şedinţa de luni a Biroului Permanent, conducerea Senatului a luat act şi de propunerile înaintate de PSD pentru funcţia de membru în Consiliul de conducere al ICR.

Totodată, grupul parlamentar al PSD din Senat i-a propus pentru funcţia de membru în Consiliul de Conducere al Institutului Cultural Român pe Ştefan Mitroi, scriitor şi ziarist, şi pe Octavian Mihail Sachelarie, director al Bibliotecii Judeţene "Dinicu Golescu" din Argeş.

De asemenea, şi Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România, UCIMR, a propus conducerii Senatului ca Ştefan Gheorghiu să fie membru în Consiliul de Conducere al ICR.

Plenul Senatului l-a validat săptămâna trecută pe Andrei Marga în funcţia de preşedinte al ICR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor