Senator UNPR cercetat pentru agresarea unui poliţist în sediul Poliţiei Buzău

Agenţi de circulaţie rutieră
Agenţi de circulaţie rutieră (Epoch Times România)
Flori Mladin
19.07.2014

Senatorul UNPR Constantin Popa este cercetat pentru ultraj, întrucât un poliţist a reclamat la Parchetul Judecătoriei Buzău că a fost agresat în sediul Poliţiei municipiului Buzău, pentru că agentul i-a suspendat fiicei parlamentarului permisul de conducere.

Conform unor surse judiciare, senatorul UNPR Constantin Popa ar fi bruscat în noaptea de miercuri spre joi, un poliţist în sediul Poliţiei municipiului Buzău, cerându-i socoteală pentru faptul că acesta a îndrăznit să-i suspende permisul de conducere fiicei sale.

Sursele citate au afirmat cele două părţi în conflict s-au liniştit când a sosit comandantul Poliţiei municipiului Buzău, comisarul-şef Marius Ivan, care ar fi discutat cu senatorul în biroul său, iar cei doi ar fi plecat împreună.

A doua zi după conflict, poliţistul a depus la Parchetul Judecătoriei Buzău o plângere şi un certificat din care reieşea că, în urma conflictului, i-a fost afectat un umăr.

Senatorul UNPR a declarat că în noaptea de miercuri spre joi a fost la sediul Poliţiei municipiului Buzău pentru a discuta cu poliţistul respectiv, care l-ar fi urmărit în trafic.

”Mă urmărea băiatul ăsta, nu e prima dată când o face. M-am dus la el şi i-am zis, domnule, nu mă mai urmări, nu mă mai hărţui, ce ai cu mine, am să te reclam. El se laudă că e şmecherul VIP-urilor, că a amendat maşina Procuraturii, că a luat permisul la X şi la Y. Oricum, nu am lovit pe nimeni şi doar am discutat cu domnu’ subofiţer. Înţeleg că dumnealui ar fi spus în plângere că am zis eu că îl dezbrac şi că l-aş fi ameninţat. Dacă eu aş fi făcut asta în sediul Poliţiei de faţă cu atâţia oameni, credeţi că mai plecam liniştit? Nu mă legau direct? Când eşti persoană publică devii suspicios când vezi că te urmăreşte unul pas cu pas ca să se remarce”, a declarat pentru Mediafax senatorul Constantin Popa.

Când eşti persoană publică devii suspicios când vezi că te urmăreşte unul pas cu pas ca să se remarce

Popa a adăugat că, după finalizarea cercetărilor, ia în calcul depunerea unei plângeri pentru denunţ calomnios.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Buzău, Victoria Mehedinţu, a declarat că un poliţist a depus o plângere privind infracţiunea de ultraj, iar, având în vedere calitatea persoanei reclamate, cauza a fost declinată Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Poliţistul care a depus plângerea împotriva senatorului UNPR lucrează la Serviciul Rutier al Poliţiei Judeţene Buzău, iar în urmă cu câteva luni acesta a oprit-o în trafic pe una dintre fiicele senatorului, căreia i-a suspendat permisul de conducere, pe motiv că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, au mai spus surse judiciare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor