Şerban Nicolae cere scuze. NU Cosettei Chichirău

Senatorul PSD Şerban Nicolae a explicat electoratului său că i s-a adresat unei colege femei cu vorbe precum "proastă, nesimţită, îţi hlizeşti fasolea, penală este mama care v-a făcut aşa nesimţită", prin faptul că n-a mai suportat să fie insultat şi calomniat.
Serban Nicolae
Serban Nicolae (Mihut Savu / Epoch Times)

După ce i-a şocat şi revoltat pe mulţi români prin modul în care i-a vorbit în plen deputatei USR Cosette Chichirău, senatorul Şerban Nicolae a ţinut să-şi ceară scuze. Nu deputatei USR pe care a făcut-o nesimţită şi proastă, ci alegătorilor săi, cărora le-a transmis că nu a mai suportat insulta şi calomnia venite din partea acesteia şi a cedat.

"Nu e niciun fel de bucurie sau de satisfacţie. Probabil că electoratul care a trimis-o în Parlament pe doamna deputat a trimis-o exact pentru acest motiv, să ia 150 de milioane de lei pe lună, diurne, cazare, transport şi aşa mai departe, sume forfetare, ca să mă înjure pe mine. Am lăsat-o, a făcut-o de mai multe ori, din păcate pentru mine, şi îmi cer scuze pentru asta, la un moment dat am cedat şi am replicat, pentru că nu am mai suportat insulta şi calomnia repetate. Faţă de electoratul meu îmi cer scuze, îmi pare rău, faţă de oamenii de bună credinţă, că nu pentru asta m-au trimis pe mine în Parlament, sper să nu se mai repete", a declarat Nicolae, citat de Agerpres, la Palatul Parlamentului.

Nicolae a reamintit că schimbul de replici cu colega sa de la USR a avut loc în timpul dezbaterii unui proiect de lege deosebit de important (modificările legilor Justiţie, la un mod extrem de criticat de magistraţi, societate civilă etc.).

"Eu am lucrat foarte mult la acest proiect de lege, sunt între iniţiatori şi de aia sunt la Camera Deputaţilor astăzi. Nu am găsit pe nimeni, judecător sau procuror, să-mi reproşeze că prin această iniţiativă sau prin amendamentele pe care le-am făcut aş afecta în vreun fel independenţa sau imparţialitatea justiţiei, aş politiza în vreun fel actul de justiţie, aş pune sub control politic autoritatea judecătorească, tot ceea ce numim generic sistemul judiciar, de aceea m-aş fi aşteptat ca discuţia să fie una foarte serioasă, foarte profesională şi cu argumente politice şi de specialitate. Din păcate, în faţa unor injurii repetate şi a unor insulte repetate am avut o răbufnire pentru care îmi cer scuze", a adăugat Nicoale.

Reamintim că ieri, parlamentarii USR au protestat în timpul aşa-ziselor dezbateri pe legile Justiţiei, acuzând faptul că amendamentele la un act normativ atât de important pentru ţară sunt adoptate pe repede înainte. Cosette Chichirău, deputat USR, a făcut un live din plen iar dialogul cu Şerban Nicolae a degenerat, social-democratul făcând-o nesimţită, proastă etc.

Redăm parte din dialog:

"De ce nu vă daţi demisia dacă nu vă place procedura?", o mai întreabă Şerban Nicolae pe Chichirău, în timp ce Florin Iordache îi spune "Eu n-am ce vorbi cu tine!"

"Cei care fură sunt prezenţi în Parlament. Hoţii sunt în fruntea Parlamentului. Penalii...", spunea pe live deputata USR, moment în care Şerban Nicoale intervine: "Doamnă, penală este mama care v-a făcut aşa nesimţită".

Şerban Nicoale: "Da' îşi ia leafa. Aia e bună, leafa aia mărită de Guvernul PSD, e bună leafa şi toate drepturile".

Chichirău: "Da, luaţi-o înapoi".

Şerban Nicoale: "Nu vă e ruşine să încasaţi bani nemunciţi? Nu vă e ruşine să fiţi asistată social?"

Chichirău: "Domnul Şerban Nicoale insultă tot poporul român şi fură împreună cu grupului lui infracţional".

Şerban Nicoale: "Eu n-am furat nimic, doamnă, nu fiţi nesimţită! De ce nu faceţi o plângere penală. Ia scrieţi o plângere penală. Uite, căutaţi-vă un coleg alfabetizat şi faceţi o plângere penală pentru ce am furat eu. Vă rog frumos nu mai râdeţi că e o imagine dezolantă".

Chichirău: "Dvs aţi fost şofer, eu mi-am dat doctoratul în finanţe".

Şerban Nicoale: "Nu, n-am fost niciodată şofer".

Chichirău: "Sunteţi şofer la grupul infracţional organizat".

Şerban Nicoale: "Dvs sunteţi atât de proastă încât e incredibil ce spuneţi. Ia demonstraţi-mi că am fost şofer".

Chichirău: "Avem poze".

Şerban Nicoale: "Poze? CV-ul e în poze? (...)"

Chichirău: "Dvs. aveţi CV? A, că distrugeţi România, că furaţi România bucată cu bucată, ăla e CV-ul dvs. Eu nu înţeleg ce căutaţi aici. De fapt ştiu, dacă vă prinde legea trebuie să scăpaţi de puşcărie, asta căutaţi aici. Grav." (Video cu dialogul integral aici)

"Nu vă hliziţi fasolea inutil la mine, întâi spălaţi-vă pe dinţi, aveţi între dinţi mâncarea aia de deputat", i-a mai spus Şerban Nicoale deputatei.

"Vor să stingă lumina în România pentru că au furat prea mult şi nu vor să mergă la puşcărie!", comentează Chichirău, lansând un apel către cetăţeni să iasă în stradă diseară şi să apere Justiţia, căci opoziţia a făcut ce a putut şi de acum începe rolul Străzii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne