Simona Halep, evoluţie admirabilă la Australian Open! S-a calificat în turul trei (video)

"Nu am nicio idee cum am reuşit.. E greu să explic ce s-a întâmplat pe teren. Sofia e o jucătoare foarte bună, mi-a făcut viaţa grea! Dar mă bucur că am revenit şi că am reuşit să câştig" - Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Getty Images)

O nouă frumoasă victorie a Simonei Halep pe tabloul de simplu a primului turneu de Mare Şlem al anului - Australian Open, lidera ierarhiei WTA adjudecându-şi prezenţa în runda a treia a competiţiei de la Melbourne după o victorie în trei acte în faţa americancei Sofia Kenin (20 ani, 37 WTA) - jucătoare ce şi-a trecut recent în palmares titlul de la Hobart.

Numărul unu mondial s-a impus cu emoţii, câştigătoarea fiind decisă în decisiv, după ce campioana noastră a scăpat jocul din mână în setul doi în urma unui joc tot mai agresiv al oponentei sale. După ce a avut 3-0, Kenin a revenit admirabil egalând la trei, pentru ca apoi să meargă umăr la umăr până în tiebreak, reuşind apoi să egaleze situaţia la seturi.

Scorul final a fost 6-3, 6-7 (5), 6-4, timpul de joc alocat fiind de două ore şi 31 de minute.

"Nu am nicio idee cum am reuşit... E greu să explic ce s-a întâmplat pe teren. Sofia e o jucătoare foarte bună, mi-a făcut viaţa grea! Dar mă bucur că am revenit şi că am reuşit să câştig. Va trebui să joc mult mai bine în meciul următor", a declarat Simona în interviul de după terminarea partidei.

În continuare, finalista ediţiei trecute de la Melbourne, va primi replica unei alte americance - Venus Williams (38 ani, 36 WTA), tenismană ce a eliminat-o în primul tur pe Mihaela Buzărnescu.

În confruntările directe dintre cele două iubitoare ale sportului alb, Venus conduce cu 3-2.

Halep şi-a asigurat deocamdată un cec de 155.000 de dolari australieni, respectiv 130 de puncte WTA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport