Sorin Oprescu află miercuri dacă scapă de arest

Proaspăt reîntors în arestul Poliţiei Capitalei după câteva zile petrecute la spital, Oprescu află astăzi dacă va fi eliberat sau rămâne după gratii.
Sorin Oprescu
Sorin Oprescu (Epoch Times România)
Loredana Diacu
30.09.2015

Magistraţii Tribunalului Bucureşti judecă, miercuri, cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de prelungire cu 30 de zile a mandatului de arestare preventivă a lui Sorin Oprescu, relatează gândul.info.

Şedinţa în care se va decide dacă edilul, acuzat de luare de mită, va rămâne după gratii sau se va întoarce acasă, va avea loc cu uşile închise.

Avocatul primarului, Viorel Mocanu a declarat la Tribunalul Bucureşti, înainte de începerea şedinţei de judecată, că apărarea va cere o măsură alternativă la cea a arestului preventiv şi va invoca în schimbarea măsurii luate în 6 septembrie inclusiv motive medicale. Reamintim în context că primarul suspendat al Capitalei a fost supus unor investigaţii la Spitalul Universitar, în urma cărora medicii au decis ca starea sănătăţii sale nu necesită spitalizare şi că bolile de care suferă pot fi tratate în unitatea de arest.

Primarul suspendat al Capitalei a fost arestat preventiv în 6 septembrie de Tribunalul Bucureşti la cererea procurorilor DNA, care îl acuză de luare de mită, după ce edilul a fost prins asupra sa cu bani marcaţi daţi de un denunţător.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor