Sorin Oprescu: Nu mai candidez. Mă opresc morala şi controlul judiciar

Acuzat de luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat, Sorin Oprescu nu mai are de gând să candideze pentru un nou mandat de primar al Capitalei.
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. (ANDREI PUNGOVSCHI / AFP / GettyImages)
Andrei Pricopie
25.04.2016

Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, susţine că nu mai aspiră la un nou mandat pentru că îl opresc mai multe lucruri, printre care morala şi faptul că se află sub control judiciar.

Întrebat de jurnalişti dacă s-a decis să candideze la Primăria Capitalei, având în vedere că în presă au fost publicate formulare cu liste de semnături pentru candidatura sa ca independent, Sorin Oprescu a negat.

"Nu e vorba de a mă decide sau nu. Au existat mai multe grupuri de oameni care au făcut-o din proprie iniţiativă. Eu le-am explicat frumos că le mulţumesc la toţi pentru încredere, pentru că este impresionant totuşi faptul că oamenii au în continuare încredere în mine, dar sunt mai multe lucruri care mă opresc de a face acest gest. În primul rând, este o chestiune de morală şi fiecare îşi alege singur calea respectivă.

În al doilea rând, aş vrea să nu se uite că totuşi sunt sub control judiciar, care este restrictiv în privinţa asta, mă refer la participarea la adunări publice. În al treilea rând, am certitudinea că unul dintre eventualii contracandidaţi ai mei şi-a luat măsurile de a putea bloca orice fel de iniţiativă şi de construcţie în continuare a Bucureştiului", a declarat Sorin Oprescu, citat de Agerpres.

Întrebat dacă ar fi candidat şi nu ar avea control judiciar, Oprescu a replicat: "Dacă nu mă oprea morala, dacă nu mă oprea controlul judiciar, dacă era altă situaţie, sigur că eram prezent acolo. La urma urmei, doresc să duc la bun sfârşit ceea ce am început. Din păcate rămâne o dorinţă".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor