Streinu-Cercel: Aducem un vaccin din Marea Britanie. Îl testăm pe persoanele neinfectate cu coronavirus

Adrian Cercel Streinu
Adrian Cercel Streinu (Epoch Times România)

Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului de Boli Infecţioase “Matei Balş” din Capitală, a anunţat că România se numără printre ţările care vor testa un vaccin împotriva coronavirusului, relatează Digi 24.

Vaccinul ar putea ajunge în România din Marea Britanie în aproximativ o lună, după eliberarea tuturor avizelor necesare de către Agenţia Naţională a Medicamentului.

Streinu-Cercel a mai precizat că vaccinul, care este testat în prezent în SUA şi Marea Britanie, este destinat persoanelor care nu au fost infectate până acum cu virusul “Wuhan” şi testele clinice vor fi făcute în regim de voluntariat.

Anunţul vine în contextul în care Institutul de Boli Infecţioase “Matei Balş” a încheiat deja un protocol de colaborare cu britanicii pentru a aduce acest vaccin în România.

În ceea ce priveşte situaţia epidemiei de coronavirus din România, până vineri, 20 martie, au fost confirmate 308 cazuri de persoane infectate, dintre care 31 au fost declarate vindecate şi externate (22 la Timişoara, 8 la Bucureşti şi unul la Iaşi), a anunţat Grupul de Comunicare Strategică din cadrul Guvernului. În plus, pe teritoriul ţării, în carantină instituţionalizată se află 4.044 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contractat virusul, în timp ce alte 45.432 de persoane se află în izolare la domiciliu şi sub monitorizare medicală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură