SUA anchetează posibila hackuire a emailului personal al şefului CIA

FBI-ul si Serviciul Secret american investighează o serie de rapoarte care susţin că emailul personal al directorului CIA, a fost atacat de un hacker.
John Brennan, nominalizat  de preşedintele Barack Obama pentru func'ia de director CIA, 7 februarie 2013, Capitol Hill
John Brennan, nominalizat  de preşedintele Barack Obama pentru func'ia de director CIA, 7 februarie 2013, Capitol Hill (SAUL LOEB / AFP / Getty Images)

New York Post a raportat luni că un liceean a susţinut că a pătruns în căsuţa poştală de pe AOL al şefului CIA John Brennan şi în contul de pe Comcast al lui Jeh Johnson, secretarul Securităţii Interne.

Hackerul a declarat pentru New York Post că în contul privat al lui Brennan se aflau documente secrete, inclusiv un dosar de 47 de pagini clasificat Top-secret, completat de şeful CIA în cursul procesului de verificare a antecedentelor sale pentru a fi autorizat să acceadă la informaţii sensibile.

CIA nu crede că a fost compromisă vreo informaţie secretă, conform CNN.

De asemenea, tânărul a declarat că a accesat contul lui Johnson şi i-a ascultat mesajele vocale, a mai raportat New York Post.

“Suntem conştienţi de raportul media. Totuşi, conform politicii noastre, nu comentăm asupra detaliilor legate de securitatea personală a secretarului”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Securitate Internă.

Conform New York Post, hackerul s-a descris ca fiind un liceean american care nu este musulman şi care a fost motivat în acţiunile sale de politica externă a SUA şi de suportul său personal pentru cauza palestinienilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe