SUA anunţă că îşi retrage spionii din China

Un poliţist chinez la Beijing
Un poliţist chinez la Beijing (Mark Ralston / AFP / Getty Images)

SUA a anunţat că îşi retrage toţi spionii din China, după ce cu câteva săptămâni în urmă un atac cibernetic pus pe seama hackerilor chinezi a spart o bază de date a Biroului de Management de Personal (OPM), conţinând informaţii despre 21 de milioane de persoane, angajaţi sau contractori guvernamentali.

Analiştii susţin că atacul asupra OPM, coroborat cu alte furturi recente de date, ar putea ajuta la identificarea spionilor SUA care operează în străinătate, în special în Rusia şi China.

Datele furate includ informaţii despre persoanele care aveau certificate de securitate şi despre membrii familiilor acestora.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe