T. Băsescu recomandă investitorilor turci să-şi îndrepte atenţia către imobilele scoase la vânzare de către RAAPPS

Preşedintele Traian Băsescu.
Preşedintele Traian Băsescu. (Administraţia prezidenţială)

Preşedintele Traian Băsescu le-a recomandat investitorilor turci să privească cu atenţie la hotelurile şi obiectivele care vor fi scoase la vânzare de către Regia Autonomă - Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat.

""Priviţi fără reţinere la privatizările care au loc chiar acum legate de o mare companie de stat celebră, la RAPPS, care scoate la vânzare un număr mare de hoteluri, un mare număr de obiective turistice în locuri extraordinar de bune. Erau locurile pe care le utilizau în regimul trecut înalţii demnitari ai statului român. Acum vor fi bune de vânzare"", a declarat şeful statului la Forumul Economic România-Turcia, organizat la Istanbul.

El le-a recomandat afaceriştilor turci să-şi îndrepte atenţia şi către alte sectoare din România în afară de cel energetic, printre care şi agricultura. ""Priviţi cu atenţie la câteva sectoare în România, dincolo de energie, dincolo de infrastructuri finanţate cu bani europeni, dincolo de mediu, priviţi la agricultură. România a rămas în acest an agricol extrem de bun cu aproape 3 milioane de hectare de teren de pământ nelucrate. Priviţi la industria alimentară, pentru că România nu are capacitate să-şi proceseze propriile recolte şi sunt bani europeni alocaţi dezvoltării de întreprinderi mici şi mijlocii cu profil alimentar (...) Priviţi cu multă atenţie la turism. Turismul montan are în mod cert şi va avea un succes foarte mare în anii următori"", a declarat preşedintele Traian Băsescu.

El a atras atenţia că România are la dispoziţie sume importante prin programe europene către care s-ar putea îndrepta şi investitorii turci. ""România are sume foarte importante puse la dispoziţie de Uniunea Europeană, fie că vorbim de sume destinate dezvoltării de întreprinderi mici şi mijlocii, dezvoltării infrastructurii, calificării forţei de muncă, mediului, agriculturii. Trebuie să spun că orice firmă cu capital turcesc înregistrat în România poate accesa aceste fonduri pentru a le investi în România în zona programelor pe care ţara noastră le-a agreat cu UE. Şi trebuie să vă spun că nu sunt bani puţini. România are alocate 32 miliarde euro"", a precizat Băsescu.

Şeful statului român a atras atenţia şi asupra faptului că România reia procesul de privatizare la companii la care deţine pachete minoritare sau majoritare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie